Economia

Ryanair haurà de garantir els vols a fora

El Ministeri de Foment dicta els serveis mínims per a la companyia aèria en la vaga dels dies 25 i 26 de juliol

L’aeroport del Prat haurà de gestionar la setmana vinent uns dies difícils davant la convocatòria de vaga realitzada pels tripulants de cabina de Ryanair per als dies 25 i 26 de juliol i l’aturada del personal de terra d’Iberia per a divendres i dissabte 27 i 28 de juliol. El Ministeri de Foment va fixar ahir els serveis mínims per a la vaga de Ryanair que estableixen que la companyia aèria de baix cost ha de cobrir el 59% dels trajectes a l’Estat sense alternatives o alternatives superiors a les cinc hores, i el 100% dels vols que vagin més enllà de la península ibèrica i els que tinguin l’hora de sortida programada fora de l’inici de la vaga i amb arribada prevista dins del període de protesta. Pel que fa als serveis de transport de passatgers per a cada ruta entre ciutats espanyoles peninsulars amb alternativa inferior a les cinc hores, el servei serà del 35%.

D’altra banda, ahir va acabar sense acord la mediació entre la direcció i els representants dels treballadors de terra d’Iberia a l’aeroport de Barcelona, que mantenen la vaga prevista per a la setmana que ve i a la qual estan convocats uns 2.000 treballadors. Les aturades es mantenen per als dies 27 i 28 de juliol, i 3 i 4 d’agost. També els taxis faran vaga de 12 hores els dies 25 i 27 de juliol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.