Empreses

Fusió de bits, llibres i ‘makers’

La llibreria Hispano Americana, que amb més de vuitanta anys d’història és un referent del llibre tècnic tant a Catalunya com a la resta de l’Estat, s’ha proposat marcar el camí de futur per al sector llibreter. Bits & Books, la nova marca que comparteix protagonisme amb la de tota la vida, dona nom a un nou espai on llibres i tecnologia van de bracet. Els impulsors i responsables d’aquesta nova proposta són Jeroni Boixareu, llibreter i gerent de l’editorial Marcombo, i Ferran Fàbregas, project manager i ànima tecnològica. “Volem que Bits & Books sigui la llibreria tècnica del futur, que pugui satisfer la demanda dels qui volen accedir a noves formes d’aprenentatge”, assegura Boixareu.

Al nou espai convergeixen ciència, tecnologia, art i educació. Per Fàbregas, el canvi ha estat possible perquè “abans la tecnologia estava tan sols en mans de les empreses, que eren les úniques que s’ho podien permetre, però ara el coneixement s’ha democratitzat i està a l’abast de tothom que tingui unes mínimes nocions i a un preu molt assequible”.

Bits & Books és un espai acollidor pensat per a l’univers maker, els manetes de la tecnologia a qui agrada desenvolupar les seves pròpies eines i dispositius, un moviment íntimament lligat a la nova tendència d’educació STEM –acrònim format per les inicials dels termes anglesos science, technology, engineering, arts i mathematics–, que algunes escoles pioneres ja estan aplicant.

El nou àmbit integra, en un local de 100 m² –al qual se n’afegiran 150 més entre aquest desembre i el gener de l’any que ve– comunicat per un passadís interior amb la llibreria, diversos espais i serveis. Ofereix llocs de coworking, tant temporals per a knowmads (‘nòmades del coneixement’) com fixos; diferents dispositius, com ara impressora 3D, tall làser i escàner 3D; i una botiga amb components per a les creacions makers, on es poden adquirir components, kids d’iniciació i també les pròpies obres dels usuaris.

El nou negoci es complementa amb una atractiva oferta de cursos i tallers impartits tant per a adults com per a nens, sobre temes com ara robòtica, impressió 3D, creacions amb Arduino, realitat augmentada i virtual, i un llarg etcètera de temàtiques tecnològiques que conformen l’oferta pràctica i didàctica d’aquesta tardor. Tota la informació sobre els tallers es pot trobar a: http://bitsandbooks.tech/ca/cursos-i-tallers/.

“Bits & Books pretén atreure gent més jove i avesada a internet, que podrà veure com una part dels coneixements que volen adquirir també es pot trobar en molt bons llibres tècnics.” Tota una aposta i un repte de futur de cara als més joves.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.