Economia

Olot incentiva la millora de les condicions laborals

L’Ajuntament prepara rebaixes de l’IAE per a les empreses que tinguin bones pràctiques en aquest camp

L’Ajuntament d’Olot mira de potenciar el que anomenen “empresa saludable”, una expressió que es refereix a les indústries i als serveis compromesos amb el territori i la sostenibilitat mediambiental, la responsabilitat social i una relació responsable amb els treballadors. A la llarga es podria crear un segell de qualitat, al qual tindrien dret les firmes que complissin aquests requisits, va indicar ahir el regidor de l’àrea econòmica, Estanis Vayreda.

Subvencions

En el marc d’aquesta política i, en concret, pel que fa a la qüestió del tracte amb els treballadors, el consistori posarà en marxa abans del final d’any una línia de subvencions d’entre el 5 % i el 10 % de la quota de l’IAE a les empreses que apliquin millores de les condicions laborals en tres àmbits: l’estabilitat laboral (potenciar els contractes indefinits), els sous dignes i la conciliació de la vida laboral i personal. “Volem promoure les mesures que afavoreixin la retenció i captació de nou talent”, afirma l’equip de govern. Les sol·licituds de subvencions es podran presentar la primera quinzena de novembre.

Millora en ocupació

Segons Vayreda, l’evolució del nivell d’ocupació a la ciutat ha estat positiva, perquè en pocs anys la desocupació ha baixat considerablement (al final del 2017 era del 8,5 % a la ciutat i del 7,8 % a la comarca). Ara es tractaria –va indicar el regidor– de posar l’accent en la qualitat d’aquesta ocupació, tot i que a Olot i la Garrotxa la situació és bona, per comparació a la resta del país. Segons les dades del consistori, la taxa de temporalitat és del 10,5 %, mentre que la mitjana catalana s’enfila gairebé al 22 %.

Com a la resta de Catalunya, a Olot i a la comarca de la Garrotxa es nota una tendència a “la precarietat en la contractació”. “Els darrers anys, la temporalitat s’ha incrementat, estenent-se entre tots els grups d’edat i afectant sobretot els col·lectius amb menor qualificació”, assenyalen a l’Ajuntament, a partir d’un estudi recent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.