Economia

Èxit de la prova pilot a Olot per evitar l’atur cronificat

Ha estat subvencionada pel SOC i ha servit perquè nou persones en situació d’atur de llarga durada trobessin feina

L’Ajuntament insistirà en el suport als col·lectius més febles

Un total de nou persones en situació d’atur de llarga durada han trobat feina gràcies a un projecte pilot que té per objectiu lluitar contra l’atur cronificat i que lidera l’Ajuntament d’Olot subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Hi han participat dotze persones. El regidor de Promoció Econòmica, Estanis Vayreda, ha destacat que amb els bons resultats d’aquesta experiència s’ha obert una nova via per ajudar les persones a qui els costa sortir de la situació d’atur. “Per quantitat, l’impacte del programa és petit, però no si ens ho mirem des del punt de vista de les persones a qui realment hem donat una nova oportunitat. Hem vist que hi ha una nova manera de fer per a aquest col·lectiu”, ha indicat. Segons ell, la constatació que Olot és la segona ciutat de més de 30.000 habitants de Catalunya que més ha reduït la taxa d’atur no ha de fer perdre de vista que tenen el repte de fer sortir de les llistes de l’atur determinats col·lectius.

El programa Una nova oportunitat de l’Ajuntament d’Olot ha consistit a fer un acompanyament personalitzat a la inserció de col·lectius amb dificultats, així com un seguiment formatiu d’adquisició d’hàbits laborals i orientació laboral per competències. S’han realitzat un total de 170 tutories individuals i 12 sessions grupals. S’han firmat 7 convenis de pràctiques, amb un total de 8 persones participants. Paral·lelament també s’ha definit el model de negoci per a una possible empresa d’inserció a la comarca que podria generar nous llocs de treball per a aquests col·lectius.

L’Ajuntament d’Olot treballa amb diferents programes per ajudar a millorar l’ocupabilitat d’aquests col·lectius. En concret, s’ha orientat més de 300 persones desocupades de llarga durada o en situacions de precarietat laboral amb uns resultats d’inserció d’entre el 40 i 55%. Pel que fa als joves, en el darrer any una seixantena han participat en diferents programes que combinaven orientació laboral i contractes de treball en empreses de la comarca, amb una inserció dins els programes del 100%. L’Ajuntament mateix també ha realitzat contractes directes amb aquests perfils. I entre els aturats de més de 60 anys i amb carències de cotització, s’han assessorat 41 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.