Economia

Jordi Gual demana “coratge” per apujar els tipus d’interès

El president de CaixaBank i vicepresident del Cercle d’Economia, Jordi Gual, va proposar ahir un augment dels tipus d’interès amb la voluntat d’evitar noves bombolles financeres. Una mesura que genera controvèrsia, però Gual demana tenir el “coratge” suficient per tirar-ho endavant.

En aquest sentit, suggereix la “retirada gradual dels incentius monetaris al deute” dels Estats Units, Europa, la Xina i el Japó per aconseguir corregir l’actual situació econòmica.

Jordi Gual va explicar els detalls en la conferència que va pronunciar per analitzar “el llegat de la Gran Recessió” i oferir “propostes per a l’establiment d’un model econòmic més sòlid i just”. Segons Gual, “ni en el millor dels mons s’hauria pogut evitar la crisi del 2008, perquè l’economia no és una ciència exacta i depèn de paràmetres no observables”, però va apuntar la falta de regulació com un dels principals motius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.