Economia

ECONOMIA

Els empleats de les presons alerten que són objecte d’agressions

Més d’un centenar de funcionaris dels centres de Quatre Camins i de Joves es van concentrar ahir a les portes d’aquestes presons per rebutjar les “contínues agressions” que reben d’interns. Els sindicats CSIF, CCOO i UGT afirmen que últimament aquests episodis s’han incrementat i revelen que, segons dades de la mateixa direcció general de Serveis Penitenciaris, la meitat dels fets violents de les presons catalanes tenen lloc a Quatre Camins. Denuncien la “manca endèmica” de personal a tots els centres, ja que “fa deu anys que no hi ha oposicions, les jubilacions no es cobreixen i la plantilla està molt envellida”. Asseguren que “s’està posant en risc la vida dels treballadors”, ja que sovint hi ha quatre funcionaris treballant en mòduls de 200 interns. Es queixen que els interns no els “reconeixen l’autoritat”, ja que saben que “les repercussions penals seran ínfimes”.

D’altra banda, uns 150 delegats sindicals de la sanitat concertada també es van concentrar ahir, però en aquest cas davant del Departament de Salut, per dir prou a les seves condicions laborals. Lamenten que se’ls consideri part del sector públic quan es tracta d’implementar “retallades” i, en canvi, que la recuperació salarial i els complements de les baixes no tinguin “la mateixa aplicació automàtica”. La mobilització va ser convocada per tots els sindicats, que demanen al Departament de Salut i al CatSalut que liderin les negociacions del conveni per tal que hi hagi acords.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.