Economia

Creix un 16% la posada a licitació d’obres però encara està en mínims

L’impuls de l’administració local en un any d’eleccions hi influeix

L’Estat espanyol és el que fa menys concursos

La posada a licitació oficial d’obres ha augmentat un 16% a Catalunya entre els mesos de gener i setembre, segons la Cambra Oficial de Contractistes d’Obres (CCOC), que destaca l’impuls de l’administració local. L’import total dels concursos registrat durant els tres trimestres de l’any va ser de 1.201,4 milions d’euros, però és inferior a la mitjana dels últims vint anys, uns 2.800 milions d’euros per al mateix període o 3.750 milions anuals, a preus constants. L’entitat, que aplega empreses constructores i promotors, considera que “el baix volum dels concursos agreuja el dèficit crònic d’inversió en infraestructures”, ja que, segons diu, “la posada a licitació d’avui és la producció/inversió de demà”.

Segons un comunicat de la Cambra de Contractistes, el nivell administratiu més actiu és l’administració local, que ha augmentat el volum en un 20%, amb un 63% sobre el total posat a licitació i publicant anuncis de sol·licitud d’ofertes per un import de 755 milions d’euros. Sens dubte, el fet que el 2019 sigui un any electoral “ha estat determinant per al dinamisme dels ens locals”, diu la CCOC, que preveu, però, que els processos de licitació dels ajuntaments per l’any vinent siguin ínfims. Els processos de licitació de la Generalitat, que representen un 22% del total, han caigut en els primers nou mesos un 19% en relació amb l’any anterior i són de 262 milions d’euros.

Pel que fa a l’administració general de l’Estat, que representa un 15% del total, amb un volum de 185 milions, ha incrementat els concursos un 122%, la qual cosa destaca el baix nivell de l’any anterior.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.