Economia

Brussel·les tomba els pressupostos d’Itàlia

És la primera vegada que la Comissió Europea rebutja els comptes d’un país de l’Eurozona

La CE dona un termini de tres setmanes al govern italià per enviar una nova proposta d’acord amb el pacte d’estabilitat

La Comissió Europea (CE) ha demanat al govern italià que revisi i torni a presentar els pressupostos de manera que compleixin el pacte d’estabilitat acordat amb la Unió Europea (UE). És la primera vegada que Brussel·les tomba els comptes d’un país de l’Eurozona.

“Lamento estar aquí avui perquè per primer cop la Comissió Europea està obligada a demanar a un país europeu que revisi els seus plans pressupostaris”, ha anunciat Valdis Dombrovskis, vicepresident de la CE per a l’euro, en una compareixença aquest dimarts.

L’executiu ha demanat al govern de Giuseppe Conte que presenti “un pla pressupostari revisat” en un termini de tres setmanes perquè considera que l’actual “no està en línia amb els compromisos presentats per Itàlia en el seu Programa d’estabilitat d’abril de 2018”.

La CE ja va avisar Roma sobre la possibilitat que els seus comptes incomplissin el pacte europeu d’estabilitat pressupostària el passat 18 d’octubre i, de fet, el govern italià ja va reconèixer dilluns que la seva política pressupostària no compleix amb les normes del pacte d’estabilitat i creixement. La decisió de rebutjar els pressupostos italians arriba després de confirmar que Roma no té intenció de canviar els comptes presentats fins ara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.