Economia

Polítics, sindicats i afectats, contra la decisió judicial

Diverses organitzacions convoquen protestes per dissabte

Torra veu “descrèdit” en la justícia espanyola

Les xarxes socials es van omplir ahir de reaccions contra la resolució del Suprem, tant pel fet que impacta directament sobre les expectatives dels consumidors com per les vacil·lacions dels jutges en les últimes setmanes.

“És un escàndol absolut i una suprema injustícia”, va assegurar el president de la Generalitat, Quim Torra, que, referint-se al viratge dels magistrats, va lamentar el “descrèdit total” del poder judicial espanyol. Per la seva banda, el president del Parlament, Roger Torrent, veia la credibilitat de la justícia espanyola “encara més enfonsada” amb la decisió sobre l’impost hipotecari.

Amb el mateix to indignat es va expressar l’expresident Carles Puigdemont, que, en una piulada, assegurava: “Els diners del rescat se’ls queden i no els tornen, i les despeses de les hipoteques te les fan pagar. Però la culpa que no hi hagi prou diners per a polítiques socials la tenen els grups independentistes perquè no votaran el pressupost del PSOE.”

Que “la banca sempre guanya” també era l’opinió de la CUP, que, també a Twitter, considerava que la posició del Suprem és “privatitzar els beneficis” i “socialitzar la misèria”. Al seu torn, l’alcaldessa de Barcelona i líder dels comuns, Ada Colau, detectava “una greu crisi de legitimitat democràtica” que exigeix reformes serioses.

Des del món sindical, el secretari general de CCOO, Javier Pacheco, va fer una crida a la ciutadania a manifestar-se en contra de la decisió i per protestar perquè “la política està abdicant de les seves responsabilitats”, ja que, va recordar, “fa dos anys que té aparcada la llei hipotecària que ho podia haver resolt sense jugar al casino del TS”.

En aquesta línia, des de Madrid, Units Podem es va afanyar a convocar una manifestació per dissabte vinent al davant mateix de la seu del Tribunal Suprem per protestar per la decisió. A través de les xarxes, el líder de la formació, Pablo Iglesias, juntament amb el seu homòleg a Izquierda Unida, Alberto Garzón, van cridar a mobilitzar-se dissabte a les sis de la tarda pel pas enrere del tribunal. “Dissabte a la tarda, davant del Suprem, a les 18.00 hores, ens veiem amb la ciutadania per defensar la justícia social, la independència judicial i la dignitat”, va escriure Iglesias”, que tanmateix va matisar que els partits no han de ser els protagonistes, però que “han d’estar amb el poble”. Garzón va explicar que la convocatòria obeeix al “desprestigi” en el qual queda la justícia i la necessitat de respondre al “xantatge inacceptable de la banca privada”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.