Política

Sánchez anuncia un decret perquè sigui “la banca i mai més el client” qui pagui l’impost d’hipoteques

El president del govern espanyol aposta per canviar la llei l’endemà que el Tribunal Suprem decidís que fos el client qui pagués l’impost d’actes jurídics documentats

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat la creació d’un decret perquè “sigui la banca i mai mes el client” qui pagui l’impost d’actes jurídics documentats de les hipoteques. Sánchez ha fet l’anunci en una compareixença aquest dimecres al migdia, l’endemà que el Tribunal Suprem hagi decidit decantar la balança cap a la banca.

Segons ha explicat, el Consell de Ministres d’aquest dijous aprovarà un reial decret per modificar la llei que regula el tribut i que haurà de comptar posteriorment amb el vistiplau de la resta de grups parlamentaris al Congrés dels Diputats.

El pagament de l’impost “correspondrà sempre als bancs i mai més als ciutadans d’a peu”, ha dit en una compareixença des de la Moncloa. A més, ha anunciat que properament es crearà una autoritat independent per defensar els drets dels clients financers.

Aquest dimecres al matí Sánchez s’ha reunit amb la vicepresidenta, Carme Calvo, i els ministres Nadia Calviño, María Jesús Montero i José Luis Ábalos per analitzar el criteri de l’alt tribunal, que aquest dimarts va fer marxa enrere i va ratificar la doctrina vigent fins el 16 d’octubre passat que carregava al client amb un impost que, per a una hipoteca mitjana, suposa un cost de prop de 1.500 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.