Política

El govern denunciarà el Suprem davant la Fiscalia per l’impost de les hipoteques

Artadi confia que el ministeri públic investigui si Lesmes i Díez-Picazo han comès fets delictius

La consellera de Presidència denuncia que la “injustícia espanyola” és una “amenaça” per a la democràcia i l’estat de dret, i ha recordat que aquesta setmana hi ha hagut cinc casos “molt clars”

El Govern denunciarà dimarts que ve el Suprem davant la Fiscalia per la seva actuació en l’impost de les hipoteques. Així ho ha explicat la portaveu de l’executiu, Elsa Artadi, en declaracions des dels passadissos del Parlament, aquest divendres al migdia. La també consellera de Presidència ha concretat que la Generalitat presentarà una denúncia davant la Fiscalia General de l’Estat perquè investigui els qui creu que són els dos responsables de la gestió de l’impost de les hipoteques, per si han comès fets delictius: el president del Suprem i del Consell General del Poder Judicial, Carlos Lesmes; i el president de la sala tres del contenciós administratiu del propi Suprem, Luis María Díez-Picazo. Artadi confia que el ministeri públic accepti investigar-los.

Artadi ha argumentat la presentació de la denúncia pel canvi de criteri del Suprem i la “inusual” convocatòria de la sala del tribunal, així com per “la manera com s’ha conduït el debat” i pels arguments de la revisió i el seu procediment. La portaveu del Govern ha afegit que es tracta d’una “violació” de les lleis pròpies del Suprem, i que és la Fiscalia qui ha de garantir la justícia, sense concretar quins delictes creu que l’executi que es podrien haver comès.

Així mateix, la consellera també ha denunciat que la “injustícia espanyola” és una “amenaça” per a la democràcia i l’estat de dret, i ha recordat que aquesta setmana hi ha hagut cinc casos “molt clars”. Artadi ha recordat que s’han demanat més de 200 anys de presó pels qui “defensen la democràcia”, en referència als polítics empresonats; que el Tribunal Europeu de Drets Humans ha condemnat Espanya per “permetre judicis sense garanties”; que la justícia belga ha portat a Luxemburg “la vulneració al dret a la llibertat d’expressió”, i que la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, ha “violat” les directives europees en “donar per culpables” els “presos polítics”, que encara no han anat a judici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.