Economia

Els carburants i l’oci sumen una dècima a l’IPC de l’octubre

La inflació es va situar el mes passat en un 2,4% interanual, una dècima més que al mes de setembre, impulsada bàsicament per l’encariment dels combustibles i també per les rúbriques que s’inscriuen en el capítol d’oci i cultura. Aquestes inclouen els paquets turístics, que es van abaratir una mica, però menys que l’octubre del 2017. Tibant a la baixa hi van ser els preus de l’electricitat, dins de l’apartat de l’habitatge, tot i que no prou per evitar la pujada general de la taxa, que repunta i iguala la del juny, de manera que són els dos pics més alts aquest any. En el conjunt de l’Estat l’evolució va ser similar, tot i que la taxa interanual es va quedar una dècima per sota de la catalana, en un 2,3%.

Per demarcacions, Lleida va registrar a l’octubre la inflació més alta de l’Estat, amb un avenç d’1,1 punts respecte al setembre fins a situar-se en un 2,9%, la més alta des de l’abril del 2017. L’IPC de Barcelona va ser del 2,3%, a Girona del 2,4% i a Tarragona un 2,6%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.