Economia

Principi d’acord en la quota d’autònoms

S’apujarà 60 euros anuals a canvi d’una millora de les condicions

Podran cobrar per cessament de l’activitat

La quota d’autònoms s’apujarà uns 60 euros i a canvi aquests treballadors gaudiran d’una sèrie de millores en les seves condicions laborals que afecten la formació i la cobertura de la incapacitat temporal i de les contingències professionals. Una de les més importants, però, serà l’atenció a una de les demandes històriques del col·lectiu, que és el dret a cobrar pel cessament de la seva activitat.

Aquest va ser el principi d’acord a què van arribar ahir el Ministeri de Treball i les associacions d’autònoms ATA i Upta i que entrarà en vigor a partir de l’1 de gener de l’any vinent segons van confirmar a Twitter els presidents de les dues associacions esmentades, Lorenzo Amor i Eduardo Abad, respectivament. L’agència ACN va informar que tots dos dirigents van destacar que l’augment està en la línia de la mitjana dels últims quinze anys i van posar de manifest que, a canvi d’aquest augment, els autònoms obtenen moltes de les seves demandes. Fonts del ministeri van explicar que l’acord es va assolir ahir, durant una reunió en què ATA va decidir sumar-se a l’entesa que l’executiu ja tenia amb Upta per a l’augment de bases i quotes de la Seguretat Social. Prèviament, també s’hi havien adherit les associacions Uatae i CEAC i tot plegat “queda en espera de ser ratificat de manera conjunta”.

Altres millores que es recullen en el text són la bonificació del 100% de la quota en el cas d’incapacitat temporal. A més, a partir del segon mes de baixa els autònoms no hauran de pagar la Seguretat Social.

LA XIFRA

100
per cent
de bonificació de la quota en el cas d’incapacitat temporal és una de les millores de l’acord.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.