Empreses

Arag potencia un pla per donar cobertura jurídica a les pimes

L’asseguradora de defensa legal i assistència en viatges preveu superar els 140 milions de facturació del 2017 La companyia intensifica el nexe amb el mediador amb més formació

El grup Arag Espanya i Portugal, especialitzat en assegurances de defensa jurídica, assistència en viatge i serveis legals, preveu superar enguany els 140 milions d’euros aconseguits en l’exercici del 2017, que ja va representar un 11,6% més que l’any 2016. La causa de l’increment de la recaptació de primes es deu a la intensificació de la relació amb el mediador, el canal de distribució més gran de l’asseguradora, la potenciació de cobertures adreçades a la petita i mitjana empresa i l’augment de productes com ara les pòlisses d’assegurança de lloguer als propietaris d’habitatge i la defensa jurídica i l’assistència en viatges.

“La pime és un mercat que cal ajudar amb les nostres cobertures perquè sovint no disposen del coneixement tècnic o els recursos econòmics necessaris per fer front a les despeses dels advocats, procuradors o notaris”, explica Juan Dueñas, director territorial d’Arag, la filial espanyola de la matriu alemanya, fundada a Düsseldorf l’any 1935. Les petites i mitjanes empreses requereixen “molt sovint la cobertura de la reclamació de factures impagades”, hi afegeix el responsable de les zones de Cantàbria, el País Basc, Aragó, Catalunya, Andorra i el País Valencià. Un altre servei que dona la companyia, molt utilitzat pel teixit empresarial català, majoritàriament les pimes, és l’assistència jurídica telefònica. “És un grup d’advocats que resolen les preguntes dels clients”, assegura Juan Dueñas.

Arag –que té una plantilla de 567 empleats a la filial d’Espanya i Portugal– treballa amb una xarxa de 1.000 advocats i 350 despatxos col·laboradors per resoldre la defensa dels assegurats.

La carta als Reis per al pròxim exercici és incrementar la relació amb els mediadors, bàsicament a partir de la potenciació de la formació de productes i les tècniques de venda creuades. Així mateix, “s’incrementen les xarxes digitals per afavorir la labor del mediador, que és la base del negoci de la companyia asseguradora”, afirma el directiu de la companyia, que acumula prop de quatre dècades com a professional de la multinacional asseguradora alemanya.

El pes català.

Catalunya representa el 38% del negoci directe de mediació del grup Arag. Precisament per això, la major part de la plantilla està ubicada al Principat. Una altra dada, dels 2.200 agents del territori, 900 estan ubicats a casa nostra. “La distribució a Catalunya és diferent, molts corredors actuem com a empresaris, a diferència de l’Estat, que va més a la contractació de grans col·lectius”, explica Dueñas, que hi afegeix que els darrers temps la companyia ha fet una reducció d’oficines perquè “amb la digitalització ja no les utilitza tant”.

El menú dels rams d’assegurances ha crescut els darrers temps. Des de les pòlisses de viatge fins a l’assegurança d’esquí, passant per la protecció digital per a nens, els contractes legals, la defensa jurídica, l’impagament de lloguers al propietari d’habitatges i l’assistència jurídica de vehicles.

Amb seu central a Düsseldorf, l’entitat opera a 17 països, inclòs els EUA, i lidera les pòlisses legals al món.

GRUP ARAG

Facturació
140 M€
Treballadors
567
Any de fundació
1935
El prestigiós advocat i notari alemany Heinrich Fassbender va crear Arag l’any 1935. Ara, el grup assegurador factura 140 milions d’euros a l’Estat.
producte estrella

Assegurances de lloguer

Les pòlisses de l’impagament de lloguer d’un habitatge són “l’estrella tant per la seva producció com per la rendibilitat”, diu Juan Dueñas, que afirma que Arag s’encarrega de fer estudis de viabilitat dels possibles llogaters abans de signar un contracte, analitzant els ingressos i l’historial laboral “per donar el màxim de tranquil·litat al propietari del pis”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.