Economia

UGT i CCOO admeten que el Govern s’ha “mogut” però aposten per fer vaga el 12-D

Membres dels dos sindicats reparteixen fulletons a estacions de tren i parades de metro de Barcelona durant tot el matí

Ho fan abans de tornar a reunir-se amb la Generalitat

Els secretaris generals d’UGT i CCOO a Catalunya han admès en declaracions als mitjans a l’estació de Sants que el Govern “s’ha mogut” en la negociació amb els treballadors públics però han seguit apostant per fer vaga aquest dimecres 12 de desembre: “No acceptarem qualsevol acord per punxar el globus de la mobilització”, ha assegurat Javier Pacheco, màxim dirigent de CCOO a Catalunya. Al seu torn, des d’UGT, Camil Ros ha valorat que l’última proposta de la Generalitat de retornar el 35% de la paga extra de 2013 l’any que ve i la resta de les dues pagues pendents en sis anys, i no vuit com va proposar a finals d’octubre, demostra que l’executiu “s’ha despertat una mica”. “Els convé despertar-se més, no és suficient”, ha dit, però a continuació. Tots dos representants han fet aquestes afirmacions mentre membres dels dos sindicats repartien fulletons a les estacions de tren i parades de metro de Barcelona i dues hores abans de tornar a reunir-se amb la Generalitat per seguir amb la negociació.

CCOO i UGT van convocar la vaga de 24 hores als serveis públics després que el Govern proposés tornar les pagues extres de 2013 i 2014 en vuit anys. La proposta es va fer a la darrera reunió de la Mesa de la Funció Pública a finals d’octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.