Economia

Relat pren el timó de la Fira per ampliar-la i modernitzar-la

El candidat de consens va ser nomenat ahir per rellevar Bonet

Un pla estratègic definirà els nous espais

Seguint el guió previst, el consell general de Fira de Barcelona va aprovar ahir el nomenament de Pau Relat com a nou president de la institució, en substitució de Josep Lluís Bonet, després de tres mandats consecutius d’aquest últim, prorrogats un any més pels retards que va implicar l’aplicació de l’article 155.

Relat arriba al càrrec amb el compromís d’encetar una nova etapa en la qual Fira de Barcelona s’ha fixat com a objectiu modernitzar el recinte de Montjuïc i ampliar el de Gran Via, a l’Hospitalet de Llobregat. Tot just després del nomenament de Relat, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va indicar que el consell general, que presideix ella mateixa, ha encarregat al nou president l’elaboració d’un pla estratègic amb l’objectiu de renovar els recintes, amb una data límit del 2029, que coincidirà amb el centenari de l’Exposició Universal de Barcelona.

“S’ha de pitjar l’accelerador per garantir la competitivitat de la Fira”, va subratllar Colau, que va recordar que el recinte de l’Hospitalet “ja està al límit d’ús”.

Relat és conseller delegat del grup de solucions de reg Mat Holding i president de l’associació empresarial Femcat, i, després de mesos d’especulacions sobre possibles relleus de Bonet, ha estat el candidat consensuat per la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i la Cambra de Comerç de la capital, el president de la qual, en aquest cas Miquel Valls, té la potestat de suggerir presidenciables.

Entre els noms que s’havien rumorejat, no sense moments de controvèrsia i intercanvi d’acusacions entre els organismes responsables, hi va haver els de Kim Faura (Telefónica), Helena Guardans (Sellbytel) i Miquel Martí (Moventia).

Fira també va anunciar ahir que enguany batrà el seu propi rècord de facturació, amb una xifra de 210 milions d’euros i un ebitda de més de 29 milions. Els ingressos suposen un increment d’un 13% sobre el pressupost inicial i un 25% més amb relació a l’anterior exercici comparable, el 2016.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.