Economia

Cecot demana desvincular l’aprovació dels pressupostos de la negociació política dels presos

El president de la patronal Antoni Abad “confia” que PDeCAT i Esquerra donaran suport a la proposta de Sánchez

Insta el govern espa nyol a presentar uns comptes “que corregeixin els dèficits”

El president de Cecot, Antoni Abad, ha demanat desvincular l’aprovació dels pressupostos generals de l’estat (PGE) de la negociació sobre els presos polítics i exiliats. “Necessitem no desatendre les qüestions que ens fan anar millor a tots” ha dit Abad, assegurant que “no és cert” que l’aprovació dels comptes signifiqués “una renúncia” en les converses relacionades amb el judici del Procés. “Cap de nosaltres ho interpretarà d’aquesta manera”, ha afegit durant la trobada anual amb la premsa amb motiu de l’inici d’any. Segons Abad, la patronal “confia” que els grups parlamentaris de PDeCAT i Esquerra donaran suport a la proposta que Pedro Sánchez presentarà dilluns al Congrés.

Abad ha instat el govern espanyol a presentar uns pressupostos “que corregeixin els dèficits” de Catalunya, i ha demanat tant a la Moncloa com a la Generalitat que els comptes públics “prioritzin” l’aposta en formació i infraestructures. “Estem confiats davant un futur incert”, ha apuntat el president de Cecot, fent una crida a “no desatendre” l’aprovació dels comptes estatals i autonòmics.

En aquest sentit, Antoni Abad ha insistit en reclamar als poders polítics que estiguin “centrats” en tirar endavant els respectius pressupostos, sense interferències del procés judicial obert pel referèndum de l’1-O. “En les 24 hores que té el dia, podem atendre perfectament les qüestions relacionades amb la competitivitat i el progrés. I, si hi ha altres aspiracions polítiques, el dia dona per poder atendre-ho tot i no desatendre res”, ha resumit, demanant als partits polítics que “no es despistin” i abordin la negociació dels pressupostos en criteris estrictament econòmics.

La patronal vallesana ha subratllat que els comptes i la negociació política sobre els presos “són àmbits diferenciats i separats”. D’aquesta manera, ha interpel•lat directament els grups parlamentaris a Madrid del PDeCAT i Esquerra, a qui ha requerit que donin suport als nous pressupostos i evitin una pròrroga dels actuals. “Aprovar els comptes vol dir que renunciem a les aspiracions sobre allò que es pot fer pels presos? No, no és cert que un exercici de responsabilitat amb els pressupostos sigui una renúncia”, ha conclòs.

“Reorientar” el concepte de Barcelona

D’altra banda, aquest dijous Antoni Abad ha estat especialment crític amb l’estratègia econòmica de la ciutat de Barcelona, que ha demanat “reorientar” per tal d’englobar tota l’àrea metropolitana en el seu conjunt. “Si el proper alcalde o alcaldessa només pensa en termes del seu municipi, estarà mostrant una miopia molt perillosa”, ha etzibat el president de Cecot, assegurant que Barcelona està “obligada” a “mirar més enllà” dels límits de la ciutat si realment vol “competir” amb les principals capitals mundials.

En aquest sentit, a tall d’exemple, ha reivindicat el potencial industrial i formatiu de les comarques del Vallès Oriental i Occidental, i ha reclamat una revisió de les tarifes del transport públic, assegurant que “no té cap sentit” el sistema de corones actual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.