Empreses

Fibracat serà present a tot Catalunya al febrer

Llançarà també una línia mòbil

La companyia calcula que triplicarà la facturació en només dos anys

Fibracat, el primer operador global de comunicació català, invertirà 18 milions d’euros per ser present a tot Catalunya i posar en marxa una línia de telefonia mòbil independent al mercat estatal. Entre febrer i març Fibracat farà el salt a tot el Principat tant per a particulars com per a empreses. Per als primers oferirà els mateixos serveis que qualsevol operador (Vodafone, Orange, Movistar...), com ara connexió de fibra òptica, telefonia mòbil o televisió, i per a empreses la firma garanteix projectes a mida de connexió a internet, telefonia mòbil, veu IP, centraleta, etc.

La companyia va engegar l’any passat el pla d’inversions que es preveu que es perllongui al llarg del 2019 per habilitar part de la xarxa per tot Catalunya i a més per posar en marxa la línia de telefonia mòbil com a operador complet i amb xarxa pròpia.

La seva aposta és mantenir-se independent en totes les xarxes d’internet i també de mòbil. La directora comercial, Meritxell Bautista, explica: “Des de l’inici ens vam adonar que, per no morir en l’intent en aquest sector de gegants, no havíem de dependre de xarxes que no siguin les pròpies.”

A més a més disposen d’una plataforma pròpia que ha estat desenvolupada per l’equip intern de programadors i que competeix de tu a tu amb els grans operadors.

Ara com ara, la companyia té xarxa pròpia només a la comarca del Bages, on va néixer fa 20 anys. De fet, van crear Fibracat el 2013 com a spin-off d’Altecom, empresa fundada l’any 1999 per Josep Olivet que aspirava a donar resposta a les mancances en l’extensió de la fibra òptica que tenia el territori, “ja que les grans companyies només invertien en l’àrea metropolitana de Barcelona”, diu Bautista.

Dels inicis al Bages, focalitzats sobretot en el client empresarial, la firma mare va anar agafant el múscul financer suficient i la capacitació tècnica i tecnològica per diversificar-se cap al món residencial.

Els plans de creixement de la companyia són ambiciosos, a més de tenir presència a tot Catalunya a partir del 2020 tindran una marca de telefonia mòbil per a Europa. “El projecte encara es troba en una etapa embrionària, però la previsió és fer el salt internacional tan aviat com estiguem preparats”, diu Bautista.

Entre els altres objectius que s’han marcat per a l’any 2019, hi ha convertir-se en el principal operador de les 15 millors empreses de Catalunya.

El gran mèrit de Fibracat és poder assolir aquests objectius mantenint-se com una empresa familiar, en un mercat format per operadors mastodòntics. La companyia continua sent una firma de capital català 100%, propietat de Josep Olivet Torras i la seva mare, Isabel Torras.“Tot i la ferotge competència ens prefereixen per un component de servei i qualitat i, a més, atenció personalitzada. Som molt competitius amb productes d’una qualitat superior”, considera Bautista.

La companyia, que ha tancat el 2018 amb 5,5 milions de facturació, espera triplicar la xifra en dos anys i superar així els 20 milions d’euros en volum de negoci.

Tot i que la seu administrativa es queda a Manresa,estan mirant de traslladar a Barcelona la seu de Fibracat on captaran personal tècnic i comercial. Preveuen obrir a més una botiga de grans dimensions per al client particular i d’empresa.

FIBRACAT

Facturació
5,5 M€
Treballadors
50
Any de fundació
2013
La companyia és una spin-off d’Altecom de capital 100% català que aspira a convertir-se en un operador global de comunicació de referència a Catalunya. Tot i el poc temps de vida, té una trajectòria de més de vint anys en el sector de les telecomunicacions.
estructura

Un emprenedor visionari

La companyia Alta Comunicacions Tecnologia SL té dues marques Altecom: la primera és la majorista per a operadors i que es dedica només a empreses i la segona, Fibracat, l’operador de fibra òptica, telefonia mòbil i televisió. El jove Josep Olivet la va posar en marxa quan només tenia 18 anys i des de molt abans ja havia estat un autèntic visionari en telecomunicacions. Els seus plans són situar Fibracat com a referent nacional de telecomunicacions, a partir d’una forta aposta per la R+D.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.