Política

El govern espanyol aprova la taxa Google i la taxa Tobin, amb les que espera recaptar 2.050 milions d’euros el 2019

El Consell de Ministres remarca que són impostos per reforçar “d’equitat” el sistema tributari

El Consell de Ministres ha aprovat aquest divendres els avantprojectes de llei per crear dos nous impostos: el que grava determinats serveis digitals (conegut com la taxa Google) i el de transaccions financeres (taxa Tobin). Amb aquesta mesura, el govern espanyol espera recaptar 1.200 milions d’euros amb el primer impost i 850 més amb el segon.

La portaveu del govern, Isabel Celáa, ha destacat que els impostos reforcen “l’equitat” del sistema tributari i que els diners recaptats aniran a pensions i a reforçar la protecció de la seguretat social. La taxa Google gravarà les grans plataformes que operen a Espanya i que generen beneficis. La segona, grava les operacions d’adquisició de les grans empreses en borsa.

El tipus impositiu serà del 3% –en la línia de la recomanació de la Comissió Europea– i afecta empreses que tinguin una xifra de negoci de més de 750 milions d’euros en l’àmbit mundial i que superin els 3 milions d’euros a Espanya.

Pel que fa al de transaccions financeres, Celáa ha destacat que des del 2013 hi ha deu països de la UE que treballen en aquest nou impost i que el d’Espanya serà en la línia del francès. Es gravaran amb un 0,2% les operacions d’adquisició de societats espanyoles sempre que la seva cotització a borsa superi els 1.000 milions d’euros (independentment de la residència dels agents que facin l’operació). Celáa ha destacat que és un impost per a les grans empreses i que no afectarà les pimes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.