Economia

Un 55% de pimes industrials van vendre més

Segons una enquesta de Pimec, un 44% de les vendes es fan a Catalunya

Un 55% de les pimes industrials catalanes van augmentar l’any passat la seva xifra de negoci en relació amb un any abans, mentre que un 24% van registrar uns resultats semblants i un 21% van tenir una baixada de la facturació, segons el treball Evolució de la pime industrial catalana el 2018 i perspectives per al 2019 elaborat i publicat per la patronal Pimec. El treball estableix que un 44% de les petites i mitjanes empreses industrials venen a Catalunya, mentre que per a un 25% el seu mercat és Espanya; per a un 19%, la zona euro, i per a un 12%, la resta del món.

L’estudi, basat en els resultats obtinguts de 400 enquestes personals realitzades a propietaris i gerents d’empreses, indica que, de mitjana, un 34% de les empreses han experimentat un augment de vendes el 2018, 10 punts percentuals menys que el 2017. “Malgrat aquesta disminució, podem dir que les empreses han fet un bon treball en un any en què s’ha consolidat la bona evolució que ja es veia el 2017”, va explicar ahir, segons recull Efe, el president d’aquesta patronal, Josep González, que va precisar que aquesta ha estat la tendència global en tots els indicadors.

El 2018, un 43% de les companyies enquestades va acabar l’exercici amb millors resultats que l’any anterior, mentre que un 33% van considerar que els resultats eren similars o iguals i un 24% deien que havien empitjorat. Quant a inversions, un 64% de les empreses les havien incrementat.

Les vendes a l’exterior, a l’alça

En relació amb l’evolució d’aquestes exportacions, un 53% de les companyies enquestades per Pimec afirmaven que les han incrementat; mentre que un 28% van mantenir els nivells del 2017 i un 18% van experimentar una baixada en les vendes a l’exterior, la qual cosa representa una mitjana positiva del 35%, encara que 9 punts percentuals menor que el 2017. “L’augment de les exportacions a la resta del món cal interpretar-la com un indicador positiu i un punt a favor en la internacionalització mitjançant la diversificació dels mercats. Així, baixa la dependència del mercat català”, va explicar el director de l’Observatori Pimec, Modest Guinjoan.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.