Societat

Treballadors de VTC protesten en la presentació de la candidatura d’ERC, EH Bildu i BNG

El col·lectiu i Ernest Maragall s’emplacen a fixar una data per parlar amb empleats i empresa

Gairebé un centenar de treballadors de VTC s’han concentrat aquest dissabte a la plaça de l’Assemblea de Catalunya, a Barcelona, just on ERC, EH Bildu i BNG presentaven la candidatura ‘Ara repúbliques ’ per concórrer a les eleccions europees del 26 de maig. Sense interrompre l’acte, el col·lectiu s’ha col·locat majoritàriament en un costat de l’escenari amb pancartes que reclamaven feina per als VTC i la comptabilitat d’aquest servei amb els taxistes.

‘Aquí hi cabem tots’; ‘Un ciutadà té dret a elegir’ i ‘Som treballadors, no multinacionals’ són alguns dels lemes que s’hi podien llegir. Al final de l’acte, el vicepresident del govern, Pere Aragonès, i els candidats Ernest Maragall i Diana Riba han parlat amb els treballadors, i amb Maragall s’han emplaçat a fixar data per parlar amb treballadors i empresa.

Una de les portaveus dels conductors, Esther Blanc, ha reclamat a la Generalitat la “urgència” perquè no s’apliqui el decret i ha apel·lat al diàleg entre els parts per “ser-hi tots”, també els taxistes. “Hi ha una situació molt greu, és urgent el tema, hi ha hagut un ERO tan gran a Catalunya i no s’ha mogut ningú; si hagués estat una altra empresa més coneguda es mouria tothom; 4.000 famílies anem al carrer i a ningú li importa”, ha resolt.

Durant els discursos a l’acte tant Maragall com Aragonès s’hi han adreçat: “Ens venen a fer exigències per trobar solucions, seguirem treballant per trobar solucions a una situació complexa; seguirem dialogant”, ha dit el número 3 d’ERC.

I Maragall ha fet un pas més i ha assegurat que no s’ha sabut “reconèixer, respectar i regular de manera adequada” el conflicte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.