Economia

regne unit

Honda anuncia que se’n va i agreuja el temor del ‘Brexit’

La confirmació, ahir, pel mateix president de la companyia, Takahiro Hachigo, que Honda tancarà el 2021 la seva planta a Swindon, al sud-oest d’Anglaterra, ha sacsejat la política britànica en ple context de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. Malgrat que Honda ho ha desvinculat expressament, analistes econòmics i del sector automobilístic ho assenyalen com un dels factors decisius pel tancament de la que és també l’única planta europea d’Honda. La sortida significarà la pèrdua directa de 3.500 llocs de treball i 3.500 més en les empreses auxiliars de la zona. Hi fabrica cap a 100.000 vehicles Honda Civic cada any, el 90% dels quals es venen a la resta d’Europa i als Estats Units.

En un comunicat, la companyia assegura que el principal motiu és el viratge cap a la fabricació de vehicles elèctrics: “A la llum dels canvis sense precedents que afecten la nostra indústria, és vital que n’accelerem l’estratègia d’electrificació i en reestructurem les activitats globals.” Així, Honda endreça la “inversió” per ser a prop dels seus grans mercats: els EUA, Xina i el Japó. Pel govern britànic, aquesta “decisió comercial” és “devastadora”. L’anunci agreuja el temor de la fugida de multinacionals pel Brexit. Aquest mes, Nissan ha anunciat que deixarà de produir-hi el model X-Trail, i Ford i Jaguar han mostrat la preocupació per una sortida no pactada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.