Economia

La Generalitat estableix els serveis mínims per a la jornada

El govern suspèn l’agenda política pública dels consellers

Metro i bus de Barcelona, al 50% en hora punta

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies va dictar ahir els serveis mínims per a la vaga general de demà. Entre altres indicacions, Treball determina que hi haurà un 33% durant tot el dia a Rodalies i Regionals de Catalunya operats per Renfe i del 50% al metro i bus de Barcelona i a Ferrocarrils de la Generalitat durant les hores punta. Fora d’aquestes franges, els serveis mínims seran del 25%.

En l’àmbit de la sanitat, s’estableix el normal funcionament de les urgències i de les unitats de cures intensives, així com els tractaments de radioteràpia i quimioteràpia en situacions de necessitat vital i les intervencions quirúrgiques inajornables. Als serveis assistencials, menjadors i atenció a domicili el servei serà el mateix que en cap de setmana, bo i garantint l’atenció de persones amb necessitats urgents o que no es poden retardar. A les residències de gent gran el servei serà com el d’un festiu, un servei mínim que també s’aplicarà als centres penitenciaris. Els jutjats de guàrdia, però, hauran de funcionar al 100% de les seves funcions.

Centres educatius

D’altra banda, a les escoles, hi ha d’haver una persona de l’equip directiu per centre de treball i un docent per a cada sis aules d’alumnes d’infantil i primària; un docent per a cada quatre aules per als centres d’educació especial de tres a setze anys i un terç de la plantilla als menjadors, activitats escolars complementàries i a les llars d’infants.

Per la seva banda, el conseller d’Interior, Miquel Buch, com a portaveu provisional del govern, va explicar ahir que l’executiu respectarà el dret a vaga com sempre, però va admetre que en aquesta ocasió era “més sensible” pel motiu de la convocatòria i que suspendria l’agenda política pública dels consellers, tot i que va descartar que aquests assisteixin als actes i concentracions de la jornada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.