Empreses

Ovivity destina mig milió a una nova planta a Mataró

La firma revoluciona el mercat amb Excelvit Pure, que regenera l’organisme a base de rovell d’ou liofilitzat

El 2019 serà l’any de l’enlairament d’Ovivity Group, firma que comercialitza la fórmula Excelvit Pure, que a base d’extracte de rovell d’ou liofilitzat millora la regeneració de l’organisme. Enguany, la firma obrirà a Mataró una planta per a la fabricació i el desenvolupament del producte, amb una inversió de 500.000 euros.

Com informa Joan Cunill, expert en embriologia i fundador d’Ovivity Group, a més, la firma està negociant el finançament d’entre 20 i 30 milions d’euros amb un grup inversor nord-americà i un altre de rus per començar a dur a terme en els anys a venir les tasques de recerca i exportació als mercats mundials. La firma s’ha anat finançant al llarg dels anys de les aportacions dels quinze socis que en formen part.

L’investigador Joan Cunill ha estat fent recerca durant els darrers quinze anys sobre les propietats del rovell d’ou processat, i el 2003 va fundar Ovivity Group, firma on treballen una vintena de persones. Al llarg dels anys, Cunill ha anat incorporant a la seva investigació la tasca feta per científics de la UB, UAB, UdL i l’IRTA: “Ens va servir per anar més enllà de la nostra intuïció.” El resultat ha estat Excelvit Pure, una fórmula creada a partir del rovell d’ou liofilitzat que té com a objectiu millorar la regeneració i funcionalitat de l’organisme. Als teixits de l’organisme es va produint amb el pas del temps una inflamació que és el que coneixem com a envelliment, i que inclou tot un reguitzell de patologies associades.

Aliment 4.0.

Segons Cunill: “A Excelvit Pure [que s’ingereix talment com un suplement alimentari] el podríem anomenar aliment 4.0, perquè conté el patró molecular regenerador que actua en equilibri amb totes les biomolècules necessàries per prevenir la inflamació que ens apareix a partir dels 35-40 anys”, i afegeix: “Amb Excelvit Pure, hem aconseguit demostrar que es pot controlar la inflamació dels teixits.”

El producte està en el mercat des del 2014, dos anys després que fos patentat, i l’any passat va generar unes vendes de 600.000 euros, amb la previsió d’assolir enguany 1 milió d’euros. “Gràcies a la prescripció dels metges, el producte s’ha fet visible, amb vendes de 2.000 unitats cada mes, però ara volem fer un salt, a través d’estratègies de màrqueting, per tenir accés a un mercat massiu”, explica Cunill. El pla de negoci de l’empresa té el propòsit d’arribar en pocs anys als 10 milions de facturació. L’exportació s’ha iniciat a Mèxic, i aviat Excelvit estarà present al Paraguai, l’Argentina i els Estats Units. A Europa, esperen aconseguir anomenada a la fira de suplements alimentaris de referència, Vitafood, que se celebra a Brussel·les.

Amb l’obertura del nou centre de Mataró, Ovivity vol desenvolupar diverses aplicacions del producte: dermatològica, neurològica, articular i cosmètica. Hi ha grans esperances dipositades en la capacitat neuroprotectora i neurogeneadora d’Excelvit: “Tenim estudis preclínics que demostren que Excelvit pot servir per tractar lesions cerebrals i l’Alzheimer. Ara estem a punt de començar assajos clínics amb persones.”

àmbit

Un producte singular en el mercat

En l’ampli mercat de productes antienvelliment, “no hi ha res comparable a Excelvit Pure”: “Mentre altres productes treballen amb rovell sense processar, nosaltres fem un tractament per generar cèl·lules mare i l’ARN que fabriquen aquestes biomolècules amb capacitat regenerativa.” A més, Excelvit suposa una alternativa barata a tractaments cars a base de transfusions de sang o de plasma de joves a grans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.