Economia

Codorníu planteja un ERO per a 79 treballadors

La direcció de Codorníu ha anunciat que durà a terme un expedient de regulació d’ocupació (ERO) d’extinció de contractes que afectarà 79 dels seus 700 treballadors, segons va explicar als sindicats.

La reestructuració preveu l’acomiadament de 43 persones del centre de Sant Sadurní d’Anoia, 26 d’Esplugues de Llobregat i 10 de Raimat, alhora que preveu el trasllat dels empleats de les oficines d’Esplugues a la seu que Codorníu té a Sant Sadurní, segons va explicar la companyia en una nota.

Aquest serà, doncs, el segon expedient que planteja Codorníu en dos anys i arriba quan fa poc més de quatre mesos del tancament de l’operació de venda de la majoria del capital del Grup Codorníu al fons d’inversions nord-americà Carlyle.

Segons va explicar el Grup Codorníu Raventós, el pla estratègic en què s’emmarca l’ajustament de plantilla es durà a terme en un període de cinc anys i pretén “recuperar el creixement històric de la companyia”. El projecte està orientat a concentrar esforços en la viticultura i l’enologia, i s’enfoca en la millora de processos.

El comitè, controlat per CCOO, ha exigit a la companyia un pla industrial de futur per consolidar una firma “emblemàtica i forta que necessita una bona gestió”. El maig del 2017, Cordorníu i els sindicats ja van pactar un ERO que va afectar 71 empleats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.