Economia

Ikea diu que manté l’interès en la demarcació de Girona

La multinacional, però, de moment no confirma terminis ni quin possible format d’establiment seria

Si prospera el desenvolupament del sector sud de Salt, la seva voluntat era tenir-hi presència

L’expectativa sobre la possible instal·lació d’un nou centre d’Ikea a les comarques gironines continua vigent. Fonts de l’empresa de mobiliari i articles de la llar van confirmar ahir a aquest diari que la multinacional sueca manté la voluntat d’ampliar la seva presència a la demarcació. La companyia ja va mostrar fa anys el seu interès en el territori gironí. Una de les zones que havien sonat per a l’emplaçament d’una de les seves macrobotigues era el sector sud de Salt. És una gran àrea, de la qual se’n preveu el desenvolupament urbanístic per tal que esdevingui un pol d’activitat econòmica i industrial. En un ple sobre el futur del sector sud que es va fer el 5 de març, el regidor de Territori de Salt, Àlex Barceló, va indicar que Ikea no ha descartat l’opció d’instal·lar-se a la població i va afegir que si s’hi implantés representaria “un important motor comercial”.

Si el desenvolupament del sector sud de Salt tira endavant i es dinamitza amb la ubicació de nous negocis i equipaments, una de les voluntats d’Ikea seria ser present en aquesta zona. Des d’Ikea, però, fins ara no s’ha parlat obertament de cap municipi de la demarcació, ni de terminis, així com tampoc de quin tipus d’establiment es podria tractar. El que sí que se subratlla és l’aposta per tenir a les comarques gironines algun punt de contacte més amb la ciutadania, amb la finalitat de mantenir-hi la major proximitat possible. Per guanyar temps, reduir despeses i no haver-se de desplaçar a les botigues de Badalona, l’Hospitalet de Llobregat o Sabadell, Ikea va obrir a Riudellots de la Selva un punt de recollida. Es poden fer les compres online o en una tenda física i anar a buscar les comandes al magatzem de Riudellots, al carrer Farigola.

LA FRASE

Un dels objectius és que el 80% de la població tingui un punt de contacte d’Ikea a menys d’una hora en cotxe
fonts del departament de comunicació DE LA MULTINACIONAL

Aposta pels centres de les ciutats

La firma sueca està en un procés de transició, de canvis i de valoració dels resultats de nous formats. Des de l’empresa es destaca que un dels valors de la gent és el temps i, per això, s’està fent una aposta per retallar les distàncies entre els clients i els establiments. A Madrid, per exemple, es van obrir dues botigues al centre de la ciutat, les quals són més petites que les tradicionals macrobotigues dels afores. Una és al carrer Serrano, especialitzada en dormitoris; i una altra de menjadors, al carrer Goya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.