Economia

Economia

L’IPC va pujar a l’1,1% al febrer i va trencar la tendència a la baixa

L’índex de preus de consum (IPC) a Catalunya es va situar al febrer a l’1,1% i va trencar així la tendència a la baixa dels quatre mesos anteriors, segons les dades publicades ahir per l’Instituto Nacional de Estadística (INE). La dada és una dècima superior a la del gener, quan la xifra interanual es va situar en l’1%. Pel que fa la variació mensual, els preus van augmentar de tres dècimes. En aquest apartat, destaca l’increment dels preus en els transports (+1,5%) i l’oci i la cultura (+0,9%), mentre que els principals descensos es van registrar en el vestit i el calçat (-2,3%) i en l’habitatge, l’aigua, l’electricitat i altres combustibles (-0,8%), segons recull l’ACN. A l’Estat espanyol, l’IPC també va pujar de l’1,1% interanual, una dècima més que al gener, quan la inflació també es va situar en l’1%.

A Catalunya, els epígrafs que més es van encarir són els d’aliments i begudes no alcohòliques (+1,8%), hotels i restaurants (+1,7%), begudes alcohòliques i tabac (+1,4%), transports (+1,3%), comunicacions (+1,3%) i habitatge (+1,2%). En canvi, l’oci i la cultura van baixar els preus de l’1,7%. Per demarcacions, els preus es van apujar de l’1,2% a les comarques barcelonines, de l’1% a les comarques gironines, del 0,9% a les de Tarragona i de l’1,2% a les de Lleida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.