Economia

El MIC porta 10.000 persones

Els més de 7.000 jugadors de futbol i bàsquet de base s’allotgen en hotels de cinc municipis de la Costa Brava

Els partits mouran 250.000 espectadors

Els tornejos internacionals MIC (Mediterranean International Cup) de futbol de base i bàsquet de base, que se celebren per Setmana Santa a les comarques gironines, portaran al territori 10.000 persones –entre jugadors, entrenadors, familiars, voluntaris i àrbitres– i mobilitzaran uns 250.000 espectadors. Es tracta de dos tornejos esportius amb una important repercussió en el sector turístic de la Costa Brava, sobretot pel que fa a allotjament i restauració, i que, com a conseqüència, tenen un fort impacte econòmic al conjunt de la demarcació.

Ahir va ser l’últim dia per a l’arribada dels jugadors i jugadores de la 19a edició del MIC de futbol, els quals disputaran, des d’avui i fins al dia 21, més de 900 partits en vuit categories masculines i una de femenina. Hi participaran 6.550 jugadors de 364 equips procedents de 43 països dels cinc continents. En aquest sentit, hi participen per primer cop joves de l’Uruguai, Zàmbia, Kenya, Malta i l’Uzbekistan.

Els equips s’allotgen en establiments hotelers de Lloret de Mar, l’Estartit, Platja d’Aro, Roses i Palamós. A més, el torneig de futbol, que arrenca avui al matí a l’estadi de Vilatenim de Figueres, disposa de 35 seus i 47 instal·lacions, distribuïdes en una extensió que va des de la Jonquera fins a Hostalric. El nombre de seus s’ha ampliat en dues respecte a l’edició anterior. En concret, s’hi han incorporat Peralada i Vilablareix.

D’altra banda, entre demà i el dia 21, els 700 integrants dels 111 equips de la tercera edició del MIC de bàsquet s’allotjaran en hotels de Lloret de Mar. Procedents de catorze països d’Europa, Àsia i Àfrica, en quatre dies jugaran més de 130 partits en deu poliesportius de vuit poblacions de la demarcació: Lloret de Mar, Sils, Vidreres, Caldes de Malavella, Cassà de la Selva, Santa Cristina d’Aro i Girona.

En l’acte de presentació del MIC, el delegat del govern a Girona, Pere Vila, va destacar la rellevància que té per a la Costa Brava. “És importantíssim, perquè ens ajuda a enfocar una Setmana Santa amb molta més gent encara”, va manifestar en el seu discurs. I hi va afegir: “Molts equips poden gaudir del nostre entorn, i que hi hagi tanta mainada ens ajuda a promocionar la cita.”

Al febrer, la Diputació de Girona i MIC Sports van signar una declaració d’intencions per garantir que aquests dos tornejos es continuaran celebrant a la demarcació de Girona durant quatre anys més, fins al 2023.

MIC Integra

Un torneig per a persones amb discapacitat

El torneig MIC Integra, adreçat a persones amb discapacitat intel·lectual, arribarà divendres a la setena edició. Diversos equips de futbol i bàsquet de tot Catalunya se citaran el dia 19 a Vidreres, de dos quarts de deu del matí fins a les set de la tarda, per competir entre si. En aquesta edició del MIC Integra, hi participaran 21 equips de futbol i quatre de bàsquet. El torneig té el suport de l’Obra Social de La Caixa i de la Fundació Damm. El MIC Integra pretén fomentar la creació d’un espai en què aquests jugadors amb discapacitat intel·lectual tinguin la seva pròpia competició.

Referent mundial

Peticions de clubs de fora d’Europa per al 2020

El director dels tornejos MICFootball i MICBasketball, Juanjo Rovira, va explicar que aquest any “s’ha enfocat el treball a créixer en qualitat, apostant, com sempre, per no perdre el nivell competitiu”. “Tenim més equips estrangers i, de la lliga, hi haurà 11 dels 20 clubs que hi ha”, va assenyalar Rovira, que expressava la seva satisfacció. “Estem molt contents amb la resposta que hem tingut aquest 2019. I per al 2020 ja tenim peticions de clubs de fora d’Europa. Ens hem convertit en un torneig totalment internacional i en una referència mundial”, va manifestar el director dels dos tornejos.

Visites culturals

Temps per a l’oci i per fer turisme per la demarcació

Tot i que l’estada aquesta setmana a les comarques gironines té com a objectiu principal la competició esportiva, els jugadors, que en molts casos venen acompanyats per les seves famílies, aprofiten el temps lliure per fer visites culturals a diverses poblacions, principalment Girona, Figueres i fins i tot Barcelona. I atès que coincideix amb la Setmana Santa, també fan incursions en algunes poblacions on se celebren, per exemple, processons. Per a moltes d’aquestes famílies, el MIC és una oportunitat per fer un primer tastet entre el ventall de possibilitats que ofereixen les comarques gironines –i que no s’esgoten sols amb el sol i la platja– i per incloure la destinació en els plans d’unes futures vacances, per exemple de cara a l’estiu. La Diputació de Girona i el Patronat de Turisme de la Costa Brava –que donen suport a aquest esdeveniment– subratllen que el MIC projecta la Costa Brava com a destinació de turisme esportiu de primer ordre a l’exterior on es promouen valors com ara la convivència i la salut a través de l’esport. El MIC creix cada any en nombre de participants.

Impacte econòmic

Una inversió pública que té un retorn al territori

L’estudi d’impacte econòmic elaborat l’any passat pel Patronat de Turisme de la Costa Brava recull dades d’interès quantitatiu i qualitatiu. Així, el MIC 2018 va tenir un impacte econòmic d’11,5 milions d’euros a la demarcació, generats majoritàriament per 28.146 persones, entre participants, familiars i públic assistent. D’acord amb els resultats d’aquest estudi, per cada euro invertit per l’administració pública, es va generar un retorn al territori superior a 100 euros (125 euros pel que fa al torneig de futbol i 100 euros pel que fa al de bàsquet). D’aquesta edició, el Patronat de Turisme de la Costa Brava en destaca l’increment del nombre de jugadors i equips que participen en els tornejos, així com del nombre de poblacions gironines implicades, que tenen l’oportunitat de potenciar els establiments hotelers, els equipaments esportius i els serveis municipals. Entre els establiments hotelers i les seus dels partits, hi ha poblacions de quatre comarques: l’Alt Empordà, el Baix Empordà, la Selva i el Gironès. La Diputació de Girona i el Patronat dediquen esforços a promocionar l’oferta esportiva i de turisme actiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.