Economia

El govern acusa el PSOE de fer perillar les pagues extres

L’executiu de Pedro Sánchez ha enviat un requeriment per negociar el retorn de les pagues extres previ al recurs

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, va denunciar ahir que el govern espanyol “amenaça” de portar al Tribunal Constitucional (TC) el decret de la Generalitat sobre el retorn de les pagues dels funcionaris catalans per poder així “invalidar-lo”, segons una nota de premsa que recull Efe.

Fonts del govern van confirmar ahir que l’executiu de Pedro Sánchez ha enviat un requeriment “per obrir un procediment de negociació sobre el retorn de les pagues extres als funcionaris del 2013 i 2014”, una mesura que seria prèvia al recurs davant del TC. Segons el conseller, el Ministeri de Política Territorial i Funció Pública, que dirigeix Meritxell Batet, argumenta que s’han detectat en el decret llei 3/2019 “determinades discrepàncies” en relació amb els articles 1 i 2, i per evitar el recurs davant el TC obre la porta a un camí de “cooperació”.

Amb tot, Batet va assegurar ahir que “en cap cas” qüestiona l’augment de sou, i va defensar que l’actuació del ministeri “serveix per obrir un diàleg entre ambdues administracions”.

Aquest decret llei acompleix un acord de la mesa general de la funció pública entre el govern i els sindicats en relació amb el retorn de les pagues pendents. De fet, CCOO va qualificar d’“inadmissible” que es vulgui impugnar “un decret acordat unànimement al Parlament el mes de març passat”. Per la seva banda, el vicepresident i conseller d’Economia, Pere Aragonès, va denunciar a Twitter que “el PSOE fa el que no es va atrevir a fer el PP i vol impugnar al TC el pagament de les pagues extres pendents a mestres, metgesses, mossos i treballadors públics”.

LA DATA

11.12.18
La Generalitat i els sindicats
de la funció pública van acordar el retorn de les pagues extres del 2013 i el 2014.

LA FRASE

El PSOE fa el que no es va atrevir a fer el PP i vol impugnar al TC el pagament de les pagues extres
Pere Aragonès
Vicepresident de la generalitat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.