Política

Montse Rovira

Candidata ERC Castell-Platja d'Aro

“Si no s’escolta la gent no hi ha futur”

Aposta per un canvi en el model que es basi en les potencialitats del territori

Vol impulsar una taxa de residus flexible

Rovira, nascuda a Castell d’Aro el 1967, és especialista en comunicació empresarial i fa més de dues dècades que està vinculada a l’hospital de Palamós, actualment al departament de recerca.

Ha exercit diferents càrrecs orgànics dins el partit, i actualment és secretària de política municipal de l’executiva nacional. A més, durant aquest darrer mandat ha estat regidora a l’oposició.

Quin objectiu electoral es marquen?
Ens presentem per guanyar. Creiem que tenim un programa engrescador i un equip competent per poder assolir l’alcaldia. Confiem que la gent ens voti, tot i que també som prudents. Ens agradaria tenir opcions a l’alcaldia.
Què podem esperar de la llista d’ERC a Castell-Platja d’Aro?
És un equip pràcticament nou. Bàsicament tenim una manera d’enfocar la gestió pública més moderna. Tenim un ajuntament governat per un alcalde que fa 30 anys que hi és i creiem que una visió més moderna de la gestió pública és necessària i, com que som ERC, amb uns fonaments sòlids basats en els valors republicans.
Com valora la gestió municipal de l’actual equip de govern?
Nosaltres sempre hem fet una oposició responsable. Creiem que la valoració del que ha fet l’equip de govern l’ha de fer la ciutadania amb el seu vot.
Com afecta l’alt nivell de població estacional a l’hora de fer política?
Nosaltres fem política per a tothom, però és evident que tenim molts equipaments i el poble es tensa molt per l’època estival, que és quan venen més visitants. Això afecta en tots els temes de neteja, trànsit, policia... Però estem tan acostumats a afrontar-ho que ho vivim amb tota naturalitat. A l’hora de planificar ja diferenciem entre l’època estival i la resta de l’any.
Caldria adoptar mesures respecte al model turístic?
Volem aportar una nova mirada a les polítiques de turisme i incorporar estratègies noves i modernes. Cal canviar les inèrcies que es porten, fer un projecte turístic responsable i diferenciat, però molt a partir de les potencialitats naturals, culturals i patrimonials que tenim.
Per exemple?
Per exemple volem crear una xarxa de camins i impulsar activitats de senderisme, excursionisme i BTT en línies locals. Que això comporti, per exemple, la creació de paquets turístics que incloguin allotjament, restauració i accés a aquestes activitats de Km 0. I llavors noves mirades, destinar alguns espais de platja al nudisme, altres per poder estar amb els animals de companyia... I també noves activitats com el video mapping o l’street art, que aquí encara no ha arribat.
Quines inversions consideren més necessàries?
A Castell d’Aro ens agradaria construir una piscina d’estiu a la zona esportiva. També una pista d’atletisme mancomunada amb Sant Feliu i Santa Coloma, si volen. I volem estudiar la construcció d’una residència assistida a s’Agaró, així com la connexió del carril bici entre Platja d’Aro i Palamós. Però hi ha més coses necessàries.
Quines?
També volem abordar l’ampliació de la depuradora de Castell d’Aro, perquè ja no dona per a gaire més. I hi ha altres coses que semblen menors però que la gent ens ha demanat, com ara la instal·lació de columbaris al cementiri, perquè la gent quan té cendres no sap què fer-ne, no hi ha estructures específiques per enterrar les persones que són incinerades. D’aquestes coses, si no escoltes la gent no te n’acabes adonant mai, i si no escoltes la gent no pots construir futur, aquesta és la nostra filosofia.
Quines mesures consideren més urgents per al pròxim mandat?
Crec que d’urgent no tenim cap projecte, però sí projectes necessaris. Des de l’acabament d’equipaments que hi ha ara sobre la taula fins a la introducció de la figura d’un coordinador de polítiques animals. En temes de reciclatge, impulsar el reciclatge 5.0 amb l’ús de contenidors intel·ligents i poder implementar una taxa de residus flexible segons els que generis. També volem crear l’oficina del defensor del ciutadà i fer més transparent l’Ajuntament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.