Economia

Ribera i Fills té el 100% del negoci mercant

L’altra consignatària històrica de mercaderies, Matas SL, li traspassa els clients i se centrarà en creuers i serveis de terra

L’activitat mercant arrenca enguany amb un nou escenari en què la consignatària Fèlix Ribera i Fills concentrarà el 100% del negoci de consignació de bucs de mercaderies, després que l’altra empresa històrica, Matas SL, li hagi traspassat la cartera de clients i les accions de l’empresa compartida d’estibació. Fonts de Matas SL van explicar que el canvi no hauria de suposar cap trasbals en l’activitat d’embarcament i desembarcament al moll, ja que les línies obertes de negoci tindran continuïtat. L’empresa, que ha treballat al port palamosí des de 1784 i acumula, doncs, 235 anys d’història, argumenta que se centrarà en el negoci dels creuers i els serveis de terra, com ara la logística, transport, l’emmagatzematge i l’assistència a iots de luxe.

Per part de Ribera, el director general de la companyia, Xavier Ribera, també resta transcendència a l’impacte efectiu de l’acord amb Matas, “un simple canvi de titularitat” de les consignacions, que farà que les descàrregues de barita del Marroc i la totalitat del tràfic de biomassa cap a Itàlia –aquest darrer fins ara compartit– passin a l’altra empresa, també arrelada i fundada a mitjan segle XIX. Pel que fa a la projecció del present exercici, Ribera creu que serà continuista però recorda que el moviment de mercaderies portuàries reflecteix els cicles econòmics i percep “un cert refredament”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.