Economia

El temps insegur fa repartir el turisme

Sense triomfalismes a la platja, la muntanya o Girona ciutat, el balanç situa les ocupacions per Setmana Santa entre uns acceptables 70 i 80%, tret de la Cerdanya

Les zones de costa i muntanya han assolit ocupacions d’entre el 70% i el 80% per Setmana Santa tot i el temps insegur arreu de la demarcació. Les nevades dels últims dies han permès als esquiadors fer les darreres baixades de la temporada a la majoria d’estacions, tot i que d’altres com Masella allargaran fins l’1 de maig. A la Costa Brava, visitants i segons residents han mantingut els plans, i tot i que no hi ha hagut anul·lacions d’última hora, sí que s’han trobat a faltar algunes reserves més que són habituals in extremis si la previsió acompanya. Malgrat això, el fenomen de l’ocupació dels equips i seguidors del torneig futbolístic MIC torna a ser un aliat per fer pujar els percentatges al litoral.

La portaveu de la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona, Marina Figueres, explicava en declaracions a l’ACN que les previsions s’han complert entre un 70% i un 80% a les zones costaneres, com per exemple a la Costa Brava centre. Pel que fa a les zones interiors, al Ripollès i a la Garrotxa, l’ocupació s’ha situat entre un 70% i un 75%; a Girona ciutat, d’un 80%, i a la Cerdanya s’ha situat en un 50% per l’efecte que ha tingut que la Setmana Santa caigués tan tard en el calendari.

Segons Figueres, el mal temps no ha afectat negativament l’ocupació turística a la costa perquè les reserves ja estaven fetes amb antelació i no eren d’última hora. A la muntanya, les estacions han pogut obrir gràcies a les nevades dels últims dies, tot i que algunes amb l’horari escurçat respecte a l’hivern.

Més dies de neu

És el cas de Vallter2000, que aquests dies ha obert les portes abans al matí per aprofitar el bon estat de la neu a primera hora del matí i ha tancat cap al migdia. El seu director, Enric Serra, comentava que els millors dies van ser dijous i divendres, mentre que dissabte i diumenge va ser més “fluix” per la boira i la neu. Tot i així, el director de l’estació ha assegurat que estan “contents” per haver pogut allargar la temporada fins a aquest Dilluns de Pasqua perquè normalment “a partir del 10 d’abril costa més”.

En canvi, a Masella, la temporada s’allargarà fins a l’1 de maig, de manera que l’estació haurà estat oberta en total durant sis mesos i un dia. La directora comercial de l’estació, Maite Martí, feia ahir un “balanç positiu” dels dies de Setmana Santa i indicava que amb les nevades d’aquest darrer cap de setmana s’han acumulat fins a 30 centímetres de neu nova.

A més, Martí destacava que tot i haver entrat en competència amb el turisme interior i de costa per les dates de la Setmana Santa d’aquest any, han notat que visitants que inicialment potser tenien pensat anar a la costa finalment han optat per pujar a muntanya.

LES XIFRES

75
per cent
ha estat l’ocupació mitjana a la Costa Brava, Girona i l’interior, un balanç repartit tot i el temps insegur.
50
per cent,
només, s’ha assolit a la Cerdanya per l’efecte que la Setmana Santa tardana frena l’alta muntanya.

L’alerta pel temporal a la Costa Brava es manté avui

A falta de sol, al litoral, els visitants a la Costa Brava s’han centrat en les compres, l’hostaleria i la contemplació d’una mar embravida, per l’onatge d’un temporal que va anar creixent fins a l’alerta màxima d’ahir a les costes de l’Alt i el Baix Empordà, amb limitació d’accés als punts de màxim risc. L’avís del Servei Meteorològic per onades a les dues comarques es manté fins avui al migdia, quan el temporal anirà remetent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.