Economia

Habitatge

Companys de pis a canvi de temps

Endeguen un servei de convivència col·laborativa entre estudiants i famílies

S’ofereix lloguer a preu sota mercat

Eren estudiants de la UdG quan el 2017 van idear un “suro virtual” per posar en contacte companys que buscaven pisos de lloguer i repartir despeses. Ara aquests emprenedors gironins, guanyadors d’un dels premis Cactus al millor projecte tecnològic, fan un pas més enllà i posen en marxa un servei de “convivència col·laborativa” connectant dos col·lectius com són els estudiants i les famílies. L’objectiu és fomentar un habitatge digne, inclusiu i assequible per a tothom, expliquen des de l’empresa gironina De Pis en Pis, amb el que vol ser una iniciativa que ofereixi allotjament a un preu inferior al del mercat a canvi de compartir temps.

“Es tracta de llogar, a un preu més baix del mercat, una habitació lliure a un estudiant a canvi del fet que dediqui una part del seu temps a donar suport, per exemple, als fills”, explica el conseller delegat de l’empresa, Víctor Domínguez. Un banc del temps a canvi d’habitatge a un preu assequible? El responsable de De Pis en Pis posa el següent exemple: “Si el lloguer és de 400 euros mensuals s’arriba a un preu de convivència, de pagar 200, i la resta del pagament es realitza amb hores destinades a la família.” Aquest temps personal pot ser des de classes de reforç escolar fins a converses d’idiomes, recollir els nens a l’escola o portar-los a activitats extraescolars. A www.depisoenpiso.com /families hi ha un formulari en què els interessats expliquen les seves necessitats i s’inicia així el procediment per trobar el llogater ideal. La família pot entrevistar-se amb tantes persones com vulgui i és qui decideix qui accepta i qui no. Víctor Domínguez destaca el col·lectiu de famílies monoparentals, sovint mancades d’ingressos i de temps, com a principals beneficiàries del servei. Segons assenyala l’empresa, es volen afrontar problemàtiques molt presents: la pujada dels preus de lloguer, que fa minvar el poder adquisitiu de les famílies, però també el fracàs escolar.

L’empresa és resident a El Viver de Salt i l’any passat va rebre el premi a la innovació social per Leroy Merlin. De Piso en Piso ha ajudat més de 60.000 persones a trobar companys de pis, el 70% de les quals a Catalunya. La gent gran que viu sola és un altre dels col·lectius amb què s’està treballant per estendre la filosofia de “convivència col·laborativa”. El llogater ofereix companyia i ajuda en qüestions domèstiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.