Política

Iglesias reclama un acord amb el PSOE on “tothom cedeixi”

El líder de Podem adverteix que l’electorat socialista no vol pactes amb la dreta

El PSOE anima la formació morada a formar un “govern de cooperació” i exigeix al PP i Cs que “recapacitin” i no bloquegin la investidura

El líder d’Unides Podem, Pablo Iglesias, ha avisat aquest dilluns que als votants del PSOE no els faria “molta gràcia” que la investidura de Pedro Sánchez tirés endavant per un acord amb el Partit Popular o Ciutadans.

“Crec que a Espanya han canviat prou coses com perquè aquesta opció no sigui la preferida per l’electorat socialista”, ha advertit en declaracions als mitjans.

Per això, Iglesias ha mostrat “plena disponibilitat” per arribar a un acord d’equips i de programa amb Pedro Sánchez en el qual tothom sigui capaç de “cedir i transigir” per aconseguir un govern “estable i progressista”. A més, el dirigent de la formació morada ha dit que veu “elements contradictoris” en les condicions que ha posat el PSOE a l’hora de formar govern.

En declaracions als mitjans de comunicació després de reunir-se amb representants de CCOO i UGT, Iglesias ha demanat als socialistes que no facin propostes a través dels mitjans de comunicació ni fent ultimàtums. “La negociació d’un govern és una cosa molt seriosa, les negociacions s’han de fer a la mesa i nosaltres serem discrets”, ha assegurat.

El PSOE insisteix en el govern de “cooperació”

De la seva banda, el secretari d’organització del PSOE, José Luís Ábalos, ha demanat als partits amb més representació al Congrés que facilitin la investidura de Pedro Sánchez abstenint-se o votant-hi a favor.

En una roda de premsa posterior a l’executiva del PSOE, el dirigent socialista ha instat la formació morada a seguir col·laborant amb el PSOE per teixir una aliança que comprèn un pacte programàtic i l’entrada de Podem en llocs de responsabilitat en l’Administració, però fora del Consell de Ministres. “Parlem de polítiques i no de noms”, ha insistit Ábalos.

“Hem d’avançar cap una fórmula més oberta i raonable per sumar més suport, superar els apriorismes, hem plantejat un govern de cooperació i ara Podem ha de respondre a aquesta fórmula”, ha indicat el secretari d’organització del PSOE.

Ábalos ha demanat al PP que “no jugui a ser un partit antisitema” i a Albert Rivera que “surti del seu laberint” i aixequi el seu veto a Sánchez.

En aquest sentit, ha demanat al líder de Cs que comenci a “escoltar el seu voltant” després de les dimissions de Toni Roldán i Javier Nart.

Ha recordat que Pedro Sánchez té la responsabilitat de constituir un nou govern i ha fet una crida als partits majoritaris perquè facilitin que pugui materialitzar-se una investidura “en coherència amb el resultat de les urnes”.

“Si no volen ajudar que no ajudin però que no bloquegin la marxa del país”, ha reclamat. Ábalos ha subratllat que al PSOE no li interessen unes noves eleccions: “L’objectiu és formar un govern que doni estabilitat”, ha assegurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.