Infraestructures

DUAITA PRATS

PORTAVEU DE LA PLATAFORMA NO ÉS UN VIAL, ÉS UN CARRER, D’OLOT

“La força l’aporten els veïns”

La portaveu de l’entitat remarca que han sacsejat la societat olotina amb la seva reivindicació

Diu que cal un estudi nou

La portaveu de la plataforma afirma que la Generalitat té un deute amb els veïns del vial des que es va obrir Bracons. Exposa les principals reivindicacions de l’entitat.

Després de 30 anys de reivindicacions infructuoses, què els fa pensar que ara reeixiran?
Res ens fa pensar que ens en sortirem. La gran diferència és que ara hi ha un moviment veïnal molt potent. La força l’aporten els veïns.
Vostès parlen de riscos. Quins?
Tenim un trànsit pesant i veloç, que passa a tocar dels veïns i dels habitatges, perquè les voreres són estretes i, per tant, hi ha risc d’atropellaments, i també per la contaminació que generen, que no és la mateixa que a 50 metres de l’avinguda. Hi ha riscos de bacteris i patim pudors per l’elevat trànsit de transport d’animals vius; tenim dificultats d’accés i sortida dels nostres garatges i, a més, no podem fer activitats a l’espai públic.
Quines són les mesures més urgents que proposen?
La construcció de la circumval·lació d’Olot és la solució principal, però trigarem a tenir-la. Abans, cal un estudi sobre la millora de la urbanització de l’avinguda Sant Jordi, que no pot fer l’Ajuntament, sinó que se n’han d’encarregar tècnics que entenguin els paràmetres d’una ciutat moderna. Vivim rodejats de verd, però no en una ciutat verda.
I què ha de recollir aquest estudi?
Ha d’estudiar el desviament dels camions o la dosificació d’aquest trànsit, l’ampliació de voreres, la creació d’espais verds i la plantació d’arbrat. Es dona la paradoxa que l’avinguda Sant Jordi és una via que dona solució a la balança econòmica de la ciutat, però, a la vegada, fins que s’ha mogut la nostra plataforma ha estat totalment abandonada.
Quins mèrits es pot atribuir la plataforma?
Gràcies a No és un vial i en només quatre mesos, hem fet una sacsejada contundent. No es parlava de res del vial, era un problema viciat, i aquest és el gran repte al qual ens enfrontem. La ciutadania també té responsabilitat en aquest oblit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.