Economia

economia

El govern prepara un nou pla per enfortir el sector automobilístic

El govern va començar ahir el diàleg amb el sector de l’automoció i la mobilitat, amb la finalitat de dissenyar un pla que n’enforteixi la competitivitat. En la primera reunió van assistir representants de l’administració pública, les patronals Foment i Pimec i els sindicats UGT i CCOO. En trobades posteriors participaran les companyies automobilístiques amb fàbriques a Catalunya, Seat i Nissan, i representants de la indústria auxiliar.

El sector de l’automoció, un dels més importants de l’economia catalana, genera 143.000 llocs de treball i suma una facturació de gairebé 24.000 milions d’euros, el que representa més del 10% del PIB català. Per aquest motiu, el govern considera imprescindible prioritzar el manteniment de l’ocupació en un context tan canviant del sector. La consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, va afirmar que focalitzaran “els esforços en els llocs de treball que poden perillar i en com es reorienten, i en la cadena de valor, on hi ha moltes empreses que es poden veure afectades per la transformació del sector”. Per Chacón, el pla és imprescindible: “Si no actuem ara, potser d’aquí a poc temps ho hauríem de lamentar”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.