Economia

Perseguir els morosos, clau per als autònoms

El president de la patronal d’autònoms Pimec, Miquel Camps, va reclamar ahir, en una roda de premsa, l’entrada en vigor d’un règim sancionador que impedeixi que les empreses deutores facin efectius els pagaments fora dels terminis establerts legalment. Segons va anunciar Camps, la morositat és el principal factor de fallida dels treballadors autònoms i impedeix el creixement dels negocis o la contractació de treballadors. Com a exemple, Camps va denunciar que les empreses de l’Íbex 35 estan pagant de mitjana 130 dies després de la recepció de la mercaderia o de la prestació del servei. Aquestes dades estan molt lluny dels terminis màxims fixats legalment, que limiten el pagament a 60 dies després de la recepció del producte o servei.

D’altra banda, Camps va anunciar també que la Pimec vehicularà ajudes per a les petites i mitjanes empreses i autònoms de Catalunya a través de l’Institut Català de Finances, per tal de facilitar-ne l’accés al finançament. Aquest acord s’afegeix al que van firmar el mes de febrer passat, amb la mateixa finalitat, amb Avalis. Amb aquests crèdits, que “són de poc import”, es pretén “ajudar a posar en marxa un negoci”.

Més enllà d’això, Camps va aprofitar la compareixença pública per exposar que actualment tenen ja més de 140.000 associats i amb tendència creixent, així com per demanar que es formi la Mesa del Treballador Autònom a Catalunya. Tot i que la major part de competències en la matèria són estatals, Camps considera important que a Catalunya hi hagi concentració social i “unitat d’acció” en aquest àmbit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.