Economia

Brussel·les millora dues dècimes la previsió de creixement d’Espanya fins al 2,3% del PIB per aquest any

La CE corregeix els pronòstics a l’alça per al 2019 després d’uns resultats positius “sorpresa” de l’Estat durant el primer trimestre i manté els del 2020

Brussel·les ha elevat la previsió de creixement d’Espanya fins al 2,3% del PIB per aquest any, dues dècimes més que a la primavera. La Comissió Europea ha millorat els pronòstics per a l’Estat espanyol per un augment del PIB “més fort de l’esperat” en el primer trimestre del 2019. Aquest “creixement per sorpresa” que destaca la CE es deu a la positiva balança comercial espanyola per una reducció “lleugera” de les importacions i a una “inversió dinàmica” en habitatge i equipaments. Si bé remarca que el creixement del consum és dèbil, assenyala que “està recuperant l’impuls”. Tot i la revisió a l’alça per al 2019, les previsions de creixement per al 2020 es mantenen en l’1,9% del PIB.

Segons els darrers pronòstics europeus, la creació d’ocupació a Espanya “hauria d’afluixar” però es continuarà expandint “robustament” permetent “més reduccions de la taxa d’atur”. “Juntament amb l’augment dels salaris, això hauria de millorar el creixement de la renda disponible i a una major taxa d’estalvi de les llars”, apunta l’informe.

Malgrat el context global de tensions comercials, Brussel·les confia que les exportacions i importacions espanyoles es continuïn recuperant, això sí, menys de l’esperat en els pronòstics de primavera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.