Economia

Elite Taxi recorrerà la suspensió cautelar de la precontractació de VTC amb una hora d’antelació

El sindicat ha augurat que no hi haurà mobilitzacions

Elite Taxi ha anunciat que interposarà un recurs a la suspensió cautelar ordenada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de la precontractació de VTC amb una hora d’antelació prevista al reglament de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que ha d’entrar en vigor el 15 de juliol.

El sindicat ha demanat “calma” als taxistes tot demanant “uns dies per analitzar la situació” tot i que segons ha explicat aquesta tarda el seu portaveu, Tito Álvarez, el fons de la resolució és “bastant bo i positiu” i ha augurat que no hi haurà mobilitzacions.

Elite Taxi admet que la precontractació és la mesura més important que s’ha suspès, però subratlla que hi ha moltes altres que el TSJC ha decidit no aturar, malgrat que l’empresa Luxury, que ha portat als jutjats el reglament de l’AMB, ho demanava. “Són tot mesures cautelars, no hi ha res definitiu. El taxi ha d’estar d’enhorabona, les nostres victòries sempre són agredolces”, ha resumit.

Per Álvarez, s’ha assolit una “victòria parcial” i ha recordat que el govern espanyol encara es troba en funcions, que a Catalunya s’està tramitant la llei que ha de regular l’activitat del sector i que el mateix tribunal ja reconeix la potestat de l’AMB per a la regulació dels VTC i que són dues activitats diferents.

Per la seva banda, el govern de l’alcaldessa Ada Colau decidirà amb el sector del taxi “com actuar” davant la decisió del TSJC de suspendre cautelarment la precontractació de 60 minuts dels VTC. Així ho ha dit la tinenta d’alcaldia de Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, que ha assegurat que encara estan analitzant jurídicament la decisió del TSJC. Sanz ha mostrat “precaució” davant la suspensió cautelar de la mesura i ha subratllat que afecta la precontractació de 60 minuts però no la de 15 minuts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.