Societat

Tercera jornada de vaga dels vigilants de seguretat de l’aeroport del Prat sense incidències

Tot i l’elevada afluència, els passatgers s’han d’esperar uns deu minuts abans de passar els controls de seguretat

El representants dels vigilants del Prat denunciaran suposades irregularitats als controls de seguretat

La tercera jornada de vaga indefinida dels vigilants de seguretat de l’Aeroport de Barcelona-El Prat transcorre sense cap incidència per als passatgers.

Com és habitual en aquests mesos d’estiu, la terminal 1 registra aquest diumenge una elevada afluència de viatgers, que s’han d’esperar uns deu minuts, o menys, abans de passar els controls de seguretat, després de caminar fent ziga-zagues per les cintes habilitades perquè les cues avancin amb fluïdesa.

El comitè de vaga atribueix el poc impacte fins ara de la protesta als serveis mínims del 90% i en les darreres hores ha denunciat “pressions” i una “vigilància” extraordinària en els llocs de treball.

S’espera que passin per l’aeroport uns 180.000 passatgers en un miler de vols, entre sortides i arribades, aquest diumenge.

De fet, els representants dels vigilants de l’aeroport del Prat han assenyalat que els treballadors els estan comunicant que s’estarien cometent “irregularitats” en els controls de seguretat.

Segons ha explicat en una atenció als mitjans de comunicació l’assessor del comitè de vaga, Juan Carlos Giménez, acudiran dilluns a Inspecció de Guàrdia perquè requereixi a l’empresa Trablisa informació sobre les suposades “anomalies”.

Una vegada l’hagin recollit, denunciaran les presumptes irregularitats als jutjats del Prat de Llobregat perquè les investigui. “Els treballadors estan rebent pressions de la Guàrdia Civil i passen les maletes més ràpid del normal”, ha apuntat Giménez, sense voler-ne donar gaires més detalls en espera de formalitzar una eventual denúncia.

Una treballadora ha estat atesa a urgències per un atac d’ansietat després d’una discussió amb un guàrdia civil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.