Economia

Els pagesos del cava anuncien una aturada simbòlica el 5 de setembre

La consellera d’Agricultura es reunirà amb ells el 22 d’agost per tractar la crisi del raïm

Més de 300 agricultors es concentren amb tractors a Vilafranca

Més de 300 pagesos del sector del cava, amb prop de 150 tractors, i representants de diferents col·lectius i associacions del sector vitivinícola es van concentrar ahir al centre de Vilafranca, convocats per Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya (JARC) i l’Associació de Viticultors del Penedès. Els pagesos afectats per la crisi de preus del raïm demanen que tots els pagesos del sector vitivinícola de Catalunya s’afegeixin a l’aturada simbòlica que han convocat pel 5 de setembre. L’objectiu és deixar de collir i no entrar raïm en cap celler català en aquesta jornada de protesta.

Abans, però, hi haurà altres reunions. Després de la convocatòria d’ahir, els representants sindicals del sector es van reunir amb el director de l’Incavi (Institut Català de la Vinya i el Vi), Salvador Puig, i el 22 d’agost tenen previst reunir-se amb la conseller d’Agricultura, Teresa Jordà, per intentar trobar solucions a curt termini, més enllà del pla estratègic del Consell Regulador del Cava.

Els pagesos reclamen a la conselleria que faci d’intermediària per mantenir una reunió amb representants de Freixenet, Codorníu i Jaume Serra, i estudien si afegir cap més nom a la llista. I, mentrestant, estudien emprendre altres accions més contundents per denunciar la situació actual. Els sindicats asseguren que només desconvocaran l’aturada del 5 de setembre si les grans empreses del cava es mostren disposades a revisar el preu que han ofert per al raïm d’aquesta collita (entre 0,30 i 0,33 euros per a les varietats del cava).

LA FRASE

El sector agrari és estratègic per garantir el futur del territori a Catalunya i el govern ho ha d’entendre
Isabel Vidal
Joves agricultors i ramaders de catalunya (JARC)

LA DATA

05.09.19
És el dia
que els pagesos convoquen per fer una aturada de tot el sector vitivinícola de Catalunya per la crisi del cava.

Un sector estratègic per al país

Isabel Vidal, representant de la JARC, assegura que és molt important trobar solucions a curt termini i també escoltar les accions a llarg termini que s’estan desenvolupant. Però la clau, per ella, és que tothom s’adoni que l’agricultura és un sector estratègic no només perquè el pagès es guanyi la vida, sinó per a la conservació del territori, la prevenció d’incendis i la sostenibilitat que tothom reclama.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.