Economia

La borsa espanyola baixa l’1% setmanal per la desacceleració i l’Argentina

Aquesta és la tercera setmana consecutiva amb pèrdues

La borsa espanyola ha baixat aquesta setmana l’1%, afectada per la desacceleració de l’economia mundial i la cerca de refugi en actius segurs, com el deute, i pel resultat de les eleccions primàries presidencials a l’Argentina.

En la seva tercera setmana consecutiva de pèrdues, l’índex de referència de la bossa espanyola, l’IBEX 35, ha acabat en 8.670,4 punts, després que en aquesta sessió pugés l’1,78%, el quart increment més alt de l’any, amb el que torna a registrar guanys respecte a l’inici de l’exercici que se situen en l’1,53%.

La victòria del peronista Alberto Fernández en les eleccions primàries de l’Argentina condicionava l’arrencada de la setmana borsària en provocar notables caigudes a la borsa de Buenos Aires (el 38%) i la depreciació (del 25%) del pes, que va arribar a negociar-se a 60 pesos per dòlar. Aquesta situació a l’Argentina perjudicava alguns valors espanyols amb inversions al país i s’estenia per altres mercats.

També han tingut una incidència negativa en les borses el bloqueig de l’aeroport de Hong Kong, així com un informe negatiu sobre la banca espanyola.

Els valors de l’IBEX amb majors pèrdues aquesta setmana han estat Masmóvil (un 9,42%), Indra (un 6,64%) i IAG (un 5,64%). Pel que fa a les pujades, un total d’onze companyies amb acabat la setmana amb increments, amb Mediaset al capdavant (un 6,22%), en tant que Acciona va avançar el 3,55% i Ferrovial el 2,14%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.