Economia

Pimec reclama activar el Consell del Treball Autònom

La patronal apunta que es demana perquè es dissenyi “urgentment” una política d’impuls i suport per als autònoms

Es va constituir el passat mes de juliol

El president d’Autònoms Pimec, Miquel Camps, ha reclamat activar el Consell del Treball Autònom de Catalunya, constituït a finals de juliol, “per tal que dissenyi urgentment una veritable política pública d’impuls i suport per als autònoms que arribi a temps per a respondre a la realitat actual del sector”. En un comunicat, la patronal ha apuntat que els treballadors per compte propi van créixer un 0,7% el passat juny però que l’evolució és a la baixa si es compara amb l’any passat. Per això, ha apuntat a “un procés de moderació” “que obliga a realitzar polítiques actives”. Ha afegit que cal tenir en compte la “pèrdua de dinamisme” de l’economia prevista i “grans incerteses” com el Brexit o el govern estatal.

Els autònoms representen el 15,9% dels 556.048 afiliats a la Seguretat Social que hi ha a Catalunya per sota del 17% que representen al conjunt de l’Estat. Aquests però van caure un 0,3% en relació a fa un any i destaca el retrocés de socis de societats, amb una davallada de gairebé el 8%.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.