Economia

Nova reunió de medicació entre el personal de terra d’Iberia i la direcció a dos dies de la vaga

Les posicions semblen allunyades en la segona trobada, després que el primer contacte acabés sense acord

Els representants dels treballadors de terra d’Iberia a l’aeroport del Prat i la direcció de la companyia estan reunits aquest matí en la segona trobada de mediació per evitar la vaga d’aquest cap de setmana i el 30 i 31 d’agost.

El president del comitè d’empresa, José Antonio Ramírez (UGT), veu “positiu” que hi hagi aquest contacte de mediació i ha esperat que “avui, duri el que duri, es trobi una solució”. Tot i això, les posicions de partida semblen distanciades. El personal de terra, que s’encarrega de la gestió dels equipatges de fins a 27 companyies al Prat, protesta per la falta d’estabilitat de la plantilla, l’excés de càrregues de feina, les hores extraordinàries i la reorganització de torns per conciliar la vida familiar i laboral.

Els sindicats denuncien la temporalitat dels treballadors i reclamen una solució tenint en compte el volum i les particularitats de l’aeroport del Prat. Ramírez ha afirmat que fins ara l’empresa ha dit que aquesta ha de ser una negociació a escala estatal però ha reclamat que s’ha de tenir en compte “les xifres d’aquest aeroport”, que ha afirmat que representa “el 48% de les hores totals de tots els treballadors a l’Estat”. “L’aeroport ha de tenir respecte pels treballadors, pels passatgers i pel PIB que genera”, ha declarat.

D’altra banda, ha fet una crida a complir els serveis mínims, després que alertessin ja el passat dimarts que hi ha treballadors que estarien pensant no respectar-los. “Els serveis mínims s’han de complir escrupolosament”, ha declarat. Segons fonts sindicals, Foment ja els ha comunicat els serveis mínims i són al voltant d’un 30% per als vols a la península quan l’alternativa per carretera és de menys de cinc hores i d’un 50% si l’alternativa supera les cinc hores. En el cas dels intercontinentals i les illes els serveis mínims són del 100%, segons les mateixes fonts, que asseguren que en línies generals els serveis decretats suposen un 70% de la plantilla.

El sindicat té previst celebrar assembles aquest divendres, un dia abans que s’iniciï la vaga si abans no s’arriba a cap acord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.