Economia

La Generalitat exigirà una reunió amb Ryanair per saber quins plans té a Girona

L’Ajuntament de la ciutat considera que la “gestió centralitzada” d’AENA té la culpa de la retirada de la base

Els treballadors de l’aerolínia de baix cost a Girona consideren que el tancament “no té sentit” i demanen negociar

La Generalitat vol saber quins són els plans que Ryanair té a l’aeroport de Girona Costa Brava.

Després de l’anunci del tancament de la base a Girona, el departament de Territori i Sostenibilitat exigirà una reunió amb la companyia aquest dilluns perquè li expliqui quines són les seves les intencions.

El govern lamenta la notícia del tancament de la base però “no es vol precipitar” perquè l’anunci repercuteix des d’un punt de vista laboral però “no hi ha cap impacte el nombre de rutes”.

“El que està plantejant Ryanair és un ERO i s’haurà de veure com es resol, i haurà de ser Treball qui ho gestioni”, ha assenyalat el secretari d’Infraestructures de la Generalitat, Isidre Gavin.

El departament recorda que hi ha un conveni signat que venç al març de 2020 on Ryanair té compromeses un nombre de rutes i passatgers que, de moment, no ha modificat.

Una “crisi esperada”

Amb tot, des del govern asseguren que tot plegat és causa de la “crisi” que es viu amb el lliurament dels Boeing 737 max que utilitza Ryanair i que la factoria americana no pot entregar a temps, pels problemes que van tenir. En concret, Ryanair ha fet una comanda d’uns 50 aparells que no es podrà completar en el termini esperat per la companyia.

Aquesta ha estat la raó d’aquest ERO, que implica el tancament de la base de Girona. Un pretext que Ryanair ha fet arribar als treballadors, però que aquests no es creuen.

L’Ajuntament culpa AENA

Des de l’Ajuntament de Girona han atribuït a la “gestidó centralitzada” d’AENA la retirada de Ryanair de Girona. En una missatge a les xarxes socials, l’alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, ha qualificat la decisió de “mala notícia” i espera que “sigui només una pedra en el camí”.

Decisió “sense sentit”

Els treballadors de Ryanair a Girona consideren que la decisió que ha pres la companyia de tancar la base de Girona el proper 8 de gener de 2020 “no té cap sentit”.

Asseguren que l’argument que esgrimeix l’empresa –el retard en l’entrega d’avions– “no s’entén” perquè les rutes se segueixen mantenint.

A més, critiquen les formes de l’empresa a l’hora de fer efectiva la decisió ja que només se’ls ha enviat un correu electrònic als afectats.

La delegada sindical de Unió Sindical Obrera de Catalunya a la base de Girona, Lídia Arasanz, assegura que l’empresa “ni tan sols” s’ha reunit amb ells per explicar-los què passarà amb els 164 treballadors que es veuen afectats. “Només sabem que tanquen el 8 de gener i demanem que facin les coses correctament i comencin a negociar. Aquestes no són les maneres de tractar ningú”, ha etzibat.

Arasanz ha reclamat a la companyia que s’assegui a negociar amb els sindicats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.