Economia

L’Imserso omple hotels a Lloret

De novembre a gener s’hi esperen unes 80.000 estades

S’allotgen en dotze hotels i donen feina a 557 persones

Els dotze hotels de Lloret de Mar que treballen amb l’Imserso preveuen tenir entre novembre i gener unes 80.000 estades, i es calcula que donaran feina directa a 557 persones. “En el segon període, de febrer a abril, el nombre d’estades sol ser superior perquè fa més bon temps”, assegura el president del Gremi d’Hostaleria de Lloret de Mar, Enric Dotras.

Això si els terminis segueixen el que hi havia estipulat fins fa poc. Ara Imserso diu que les agències de viatges no començaran a vendre les estades el 15 de setembre com estava previst, i en conseqüència, tal com va passar fa quatre anys, podria ser que els viatges també comencessin més tard.

Tot aquest retard és conseqüència del recurs que va presentar l’agència Mundosenior, que juntament amb Mundiplan tenen la concessió dels viatges, perquè aquest any se l’ha exclòs del lot de costes, lot que ara té Mundiplan. Dilluns el Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals va desestimar el recurs, però no queda clar si Mundosenior en presentarà un altre.

Els viatges de l’Imserso ajuden a desestacionalitzar el turisme a Lloret perquè aquests dotze hotels que acullen els viatgers jubilats poden tenir obert tot l’any. En el cas que les arribades de la gent gran als establiments hagués de començar més tard del previst, “potser algun dels hotels es podria plantejar tancar”.

D’altra banda, tots els establiments hotelers, entre els quals hi ha els de Lloret, han aconseguit aquest any que l’Estat incrementi el preu per les estades de la gent gran, “perquè era molt baix”. “El preu no havia evolucionat des de feia anys i, en canvi, els hotelers han fet moltes inversions als seus establiments”, diu.

Els viatges de l’Imserso comencen a l’octubre i acaben al juny. Se’n beneficien un milió de pensionistes de tot l’Estat i hi participen uns 300 hotels.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.