Economia

Xina

El règim fa un altre pas per relaxar les tensions comercials amb els EUA

En un intent més de relaxar les tensions amb els Estats Units, la Comissió d’Aranzels Duaners de la Xina va anunciar ahir que exclourà alguns productes agrícoles com la soja i la carn de porc dels aranzels addicionals a productes nord-americans. Aquesta decisió va arribar després que dimecres passat la Xina va anunciar que ajornava un any –fins al setembre del 2020– l’aplicació d’aranzels a 16 productes nord-americans, prevista per dimarts que ve. Entre els béns afectats pel retard de l’aranzel del 25% previst per entrar en vigor el 17 de setembre hi havia productes menors com l’aliment per a peixos i matèries primeres necessàries per a la manufactura de medicaments contra el càncer, però no els més sensibles, com la carn de porc, la soja i els automòbils. No obstant això, el gegant asiàtic va decidir incloure els dos productes agrícoles a la llista, una mostra més de la nova onada de bona voluntat existent per arribar a un acord. El sector agrari ha estat una de les principals armes de lluita entre els dos països, perquè una de les principals demandes dels Estats Units és que la Xina li compri més productes agraris, en pro d’igualar la balança comercial.

Després de la decisió de la Xina de dimecres passat, Trump va confirmar que endarrerirà un augment planificat dels aranzels del 25% al 30% de productes xinesos per valor de 250.000 milions de dòlars per evitar l’augment de les tensions comercials abans del Dia Nacional de la Xina, l’1 d’octubre, que és també el 70è aniversari de la fundació de la República Popular de la Xina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.