Empreses

Holaluz sortirà a borsa a finals del mes de novembre

La comercialitzadora d’energia catalana vol obtenir nous recursos per sostenir el seu creixement futur

La companyia té previst cotitzar al mercat continu a mitjà termini

Holaluz ja ha decidit col·locar una part del seu capital al Mercat Alternatiu Borsari (MAB), en una operació que s’inscriu en la ronda de finançament oberta per la companyia energètica verda per obtenir recursos que puguin sostenir els seus plans de creixement.

El procés de la sortida a borsa, que ja ha estat aprovat pel MAB, ha de concloure el mes de novembre vinent amb l’inici de la cotització al mercat alternatiu, com a passa prèvia al mercat continu.

Holaluz acaba d’engegar el seu roadshow per reunir-se amb inversors de referència de tot l’Estat i Europa. “La nostra arribada al MAB és un motiu de satisfacció més, dins dels reptes que ens vam marcar quan vam fundar Holaluz. Aquesta operació suposa una passa dins de la nostra estratègia a mitjà termini, que és cotitzar al mercat continu”, ha assenyalat Carlota Pi, cofundadora i presidenta executiva d’Holaluz.

Cal recordar que Geroa EPSV va entrar recentment en el capital d’Holaluz amb 10 milions d’euros i un lloc al consell d’administració de l’elèctrica catalana, en la persona de Virginia Oregui, drectora del fons de pensions basc. Així mateix, el fons Axon Partners Group, que forma part d’Holaluz des del febrer del 2016, manté la seva participació a l’accionariat i el lloc al consell.

Carlota Pi, Oriol Vila i Ferran Nogué, cofundadors de l’empresa, seguiran mantenint la majoria del capital de l’empresa. Com diuen, “aquesta operació manté intacta la nostra visió, la de dotar de sentit i propòsit transcendent a la companyia, tot fent-la servir, des de la generació de valor, com a eina per fer del món un lloc millor.”

Holaluz espera assolir el milió de clients i les 50.000 instal·lacions fotovoltaiques a finals del 2023. Holaluz va tancar l’any passat amb un volum de negoci de 180 milions d’euros, ebitda positiu per segon any consecutiu i un equip de 176 persones.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.