Economia

Estats Units

L’FMI preveu el creixement més baix des de la crisi financera

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha rebaixat novament les seves previsions de creixement de l’economia mundial al 3% aquest any i al 3,4% el 2020, dues dècimes i una dècima menys, respectivament, del que havia pronosticat al juliol, a causa de “l’agut deteriorament” de l’activitat manufacturera i el comerç. “L’economia global viu una frenada sincronitzada i altre cop revisem a la baixa el creixement per al 2019 al 3%, el seu ritme més baix des de la crisi financera global”, va indicar l’economista en cap de l’FMI, Gita Gopinath, en la presentació de l’informe de Perspectives Econòmiques Globals.

L’FMI també ha rebaixat una dècima les previsions de creixement de l’economia espanyol per aquest any i el vinent i les situa en el 2,2% i l’1,8%, respectivament. A la zona euro, l’FMI preveu un creixement més moderat, de l’1,2% el 2019 i de l’1,4% el 2020, amb augments especialment baixos a Alemanya, on el creixement seria només del 0,5% enguany i de l’1,2% l’any vinent, dues i cinc dècimes menys del previst a l’estiu.

El govern espanyol va enviar ahir a la Comissió Europea el pla pressupostari del 2020, en el qual també assenyala la rebaixa d’una dècima en les seves previsions de creixement del PIB per aquest any i el que ve, fins al 2,1% i l’1,8%, respectivament, un ritme previst superior encara al de la Unió Europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.