Política

Brussel·les investiga els ajuts per a la renovació de la flota d’Air Nostrum

La Comissió Europea qüestiona la subvenció de 9 milions d’euros aprovada pel govern del País Valencià

La Comissió Europea ha obert una investigació al País Valencià perquè sospita que les ajudes públiques de 9 milions d’euros per a renovar la flota d’Air Nostrum podrien vulnerar les normes de competència.

El govern valencià va aprovar el 2018 una subvenció d’un import màxim de 3 milions d’euros a Air Nostrum, i té previst concedir-n’hi una altra de fins a 6 milions per aquest any i el vinent.

Segons les al·legacions de l’Estat espanyol, les subvencions s’emmarquen en mesures per promoure la protecció mediambiental, que permeten donar suport a iniciatives que tingui una incidència positiva en la reducció de combustible, el soroll o els gasos d’efecte hivernacle. Però la Comissió Europea planteja que l’aerolínia potser hauria fet la inversió igualment.

En aquest sentit, Brussel·les recorda que els ajuts han de tenir un “efecte incentivador”, i vol esbrinar si la decisió d’Air Nostrum de comprar 10 avions Bombardier CRJ-1000 més eficients ecològicament va ser conseqüència directa de l’ajut o “si la inversió en l’opció més respectuosa amb el medi ambient s’hauria realitzat en qualsevol cas”.

De fet, la CE recorda que Air Nostrum “ja havia renovat la seva flota amb 18 aeronaus Bombardier CRJ-1000 abans del 2017 sense cap ajuda”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.